Dom omladine Beograda: Ne izbacujemo Beopolis

BEOGRAD, 11. januara 2010. (Beta) - Dom omladine Beograda, koji u ponedeljak ulazi u treću fazu rekonstrukcije, optužio je pojedine medije da su "grubo obmanuli javnost izveštavajući da je knjižara Beopolis 30. decembra bez ikakve najave iseljena" iz tog objekta.

U saopštenju se navodi da je tog dana "naloženo svim realizatorima programa koji se odvijaju u Domu omladine, pa i drugim partnerima, da se prilagode novim uslovima rada" a i da je "programskim saradnicima ponuđeno da ugovori o saradnji 'miruju' do okončanja radova, zbog čega je besmisleno govoriti o bilo kakvom izbacivanju knjižare".

Dom omladine je takođe saopštio da je treća faza rekonstrukcije, vredna 278 miliona dinara, već duže vreme najavljivana preko sredstava javnog informisanja, i da je ona 10. decembra 2009. godine, prilikom svečanog otvaranja sale Amerikana, "i zvanično najavljena".

"Zato Dom omladine kategorički demantuje da je bilo ko od njegovih partnera nasilno i na prečac izbačen iz njegovih programa i njegovih programskih prostora", dodaje se u dopisu medijima.

Pogledajte još