Obala slonovače i Burkina Faso podelili bodove

BEOGRAD, 11. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Obale slonovače i Burkine Faso odigrali su u Kabindi bez golova, u prvoj utakmici Grupe B na Kupu afričkih nacija u Angoli.

Fudbaleri Obale slonovače su dominirali tokom čitavog meča, imali su loptu u posedu oko 70 odsto, ali nisu uspeli da probiju čvrstu odbrane Burkine Faso.

Obala slonovače je već u drugom minutu mogla da povede. Kolo Ture je odlično dodao do Didijea Drogbe, fudbaler Čelsija je šutirao iz prve, ali je jedan odbrambeni igrač Burkine Faso izbacio loptu u korner. Drogba je tada neuspešno tražio da sudija dosudi jedanaesterac.

Bakari Kone je nakon toga imao dve dobre prilike, ali nije uspeo da dovede Obalu slonovače u vođstvo. Nastavljali su se napadi izabranika Vahida Halilhodižća, ali oni nisu uspeli da pronađu način i savladaju golmana Daudu Diakitea.

Prvu pravu priliku Burkina Faso imala je u 67. minutu kada je Dagano sa 35 metara dobro izveo slobodan udarac, ali je igrač Obale slonovače Beri uspeo da otkloni opasnost. Samo minut kasnije Kone je opet bio u šansi, ali je iz odlične pozicije loše šutirao.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika za gol.

U Grupi B Obala slonovače i Burkina Faso imaju po bod, dok je Gana bez bodova, pošto nije odigrala utakmicu sa repezentacijom Togoa, koja je zbog napada odustala od takmičenja.

Gana će prvu utakmicu na turniru igrati u petak protiv Obale slonovače.

Pogledajte još