NA USKRS JE PROGUTAO DIM: Izgorela crkva Svetog Save u Njujorku (VIDEO)

Crkva Svetog Save koja se nalazi u Njujorku, na Menhetnu, izgorela je na jučerašnji dan kada su pravoslavni vernici slavili Uskrs. Požar je izbio samo nekoliko sati nakon što su vernici u njoj prisustvovali uskršnjoj liturgiji, javili su danas američki mediji.

Crkva se nalazi na Zapadnoj 25. ulici, između Pete Avenije i Avenije Amerika. Nakon tri sata gašenja požara u kom je učestvovalo 168 vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu.

Povređenih nema, ali je požar progutao crkvu. Na društvenim mrežama je u rekordnom roku objavljen veliki broj slika i snimaka na kojima se vidi kako se iznad Menhetna uzdiže oblak dima i kako vatra guta crkvu.

Još uvek sa sigurnošću nije poznato da li je neko bio u crkvi za vreme požara, a domar je primio pomoć lekara zbog udisanja dima, ali nije hospitalizovan.

Starešina crkve Đokan Majstorović otkrio je da se osećao kao da je "usred noćne more" dok je pokušavao da dođe do crkve, kojoj je zbog požara bio blokiran pristup.

Portparol vatrogasne službe Frenk Gribon navodi da se čini da uzroci požara nisu sumnjivi. Isključuje se bilo kakva mogućnost terorističkog akta.

"Šteta je tako velika da ne može da se nađe tačka gde je požar izbio. Krov je bio drveni i više ga nema", rekao je Gribon.

Izvor: NaDlanu
Foto: Printscreen, Twitter

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.