BELGRADE TO BOWIE: Izložba posvećena muzičkoj legendi Dejvidu Bouviju

Brajan Rašić je više od dve decenije bio jedan od zvaničnih fotografa Dejvida Bouvija, te je imao prilike da zabeleži najzanimljivije trenutke kako sa turneja tako i iz muzičarevog privatnog života.

Izložba posvećena liku i delu muzičara Dejvida Bouvija pod nazivom "BELGRADE TO BOWIE" održaće se u Jugoslovenskoj kinoteci od 27. maja do 21. avgusta. Na izložbi će biti predstavljeno više od 100 fotografija Brajana Rašića, uz vrlo uzbudljiv prateći program koga će činiti pre svega radovi petnaestak domaćih umetnika kojima je Bouvi bio direktna inspiracija (Simonida Rajčević, Aleksandar Gligorijević, Mateja Petković, Nemanja Jehlička, Goran Milanović, Marko Lađušić, Svetlana Sakan, Željka Mićanović Miljković, Nino Maljević, Goran Vitanović, Filip Mikić, Stevan Lončarević ...). Pred toga svakodnevno će se prikazivati filmovi u kojima je Bouvi igrao, biće organizovane brojne aktivacije, tribine i radionice.

Brajan Rašić je rođeni Beograđanin, koji se proslavio u Londonu kao muzički fotograf, gde živi i radi još od 1979. godine. Našoj javnosti je najviše poznat kao zvanični fotograf legendarnih Roling Stonsa, ali nije previše poznato da je više od 20 godina Brajan fotografisao i Dejvida Bouvija.

Dejvid Bouvi i Brajan Rašić su se upoznali početkom 80-ih godina, i od tog perioda Rašić je imao prilike da zabeleži neke od istorijskih momenata ovog velikog umetnika.

Izvor: NaDlanu
Foto: Printscreen 

Pogledajte još