U naredna četiri dana povećanje vodostaja

BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - U naredna četiri dana se očekuje povećanje vodostaja na rekama Savi, Dunavu, Drini i Tisi, a specijalni timovi za spasavanje Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u slučaju poplava su u pripravnosti, saopšteno je u utorak iz MUP-a.

Navodi se da se zbog obilnih padavina i otapanja snega reka Sava izlila na teritoriji opštine Šabac i da pripadnici Sektora za vanredne situacije zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i javnim vodoprivrednim preduzećem Srbijavode dežuraju i reaguju na teritoriji te opštine.

Zbog rasta nivoa Save u pripravnosti je specijalni Regionalni tim MUP-a Srbije za spasavanje u slučaju poplava. Sava se izlila kod mesta Provo u nebranjeno područje. Pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa lokalnom samoupravom postavljaju džakove sa peskom na obale nasipa i podižu nivo odbrana kod najugroženijih delova nasipa.

Sava se izlila i kod mesta Hrtkovci na području opštine Sremska Mitrovica u nebranjenom području. Drina se izlila kod mesta Crna Bara kod Šapca u nebranjenom području. Na području opštine Zrenjanin, Tisa beleži blagi porast, i u granicama je vanredne odbrane od poplava. Dunav beleži blagi porast i u granicama je redovne odbrane.

Pogledajte još