Restoran 27

U drevnoj egipatskoj civilizaciji broj 2 označava sukob, a broj 7 savršenstvo. Kako izgleda spojiti dve kontradiktornosti u celinu pokazaće vam “Restoran 27”. Nalazi se na Senjaku, u mirnoj Istarskoj ulici na broju… već pogađate, u pitanju je 27... Kuća adaptirana u ekskluzivni restoran zadovoljiće i najprobirljivije mušterije. Enterijer je urađen sa stilom. Sve je svedeno i umereno, bez suvišnih detalja.

Kapacitet je 80 mesta. Onima koji žele potpunu privatnost namenjen je izdvojeni VIP deo. Tu vas niko neće uznemiravati, čak ni konobar. Interfon je tu da ga pozovete kad vam zatreba.

Jelovnik nije opširan, ali zato sadrži nesvakidašnje kombinacije ukusa koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Iako su cene malo “jače” bićete zadovoljni.
Uvek su spremni da komuniciraju sa gostima i pripreme nešto novo i drugačije. Kuver je znak dobrodošlice i ne naplaćuje se.

Iz ovog pravog vatrometa ukusa odabrali smo jedno zanimljivo predjelo: stek tune u biberu. Marinirana tuna uvalja se u četiri vrste bibera i peče na grilu. Laganom ukusu tune odgovara čaša crvenog vina. Preporučuju “Pino noar”. Cena ovog hladnog predjela je 870 dinara.

Jela zbog kojih su mnogi gosti dobili etiketu “stalni” jesu: smuđ u badem sosu, rolovani brancin u šafran sosu sa gamborima i biftek od jelena u sosu od šumskog voća sa sotiranim kestenom i kruškom vilijams, koji je i specijalitet kuće. Cena ove ljuto-slatko-slane kombinacije ukusa je 1.770 dinara. Nećemo vam reći ništa više osim - probajte!

Vinska karta je napravljena tako da zadovolji svačiji ukus i svačiji džep.
U dogovoru sa somelijerom skoro svako vino, osim onih najekskluzivnijih, može se služiti na čašu. U tom slučaju cena se računa tako što se od ukupne cene flaše kuca količina koju ste popili, tako da ćete moći da za pristojan novac probate vrhunska vina.

Kada 27. put dođete u restoran vaš račun će biti umanjen za 27 %.

Ako vam je rođendan 27. u mesecu i odlučite da ga proslavite ovde, očekuje vas posebna pažnja. Ako ste par i dolazite stalno, pri sedmom dolasku imaćete iznenađenje.
Svakog 27. u mesecu u restoranu se otvara izložba slika.

Specijalni dan je 2.7. Proverite!

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još