Beogradski rege bend opevao Uga Čaveza

BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - Beogradski rege sastav "Ef si Apatrid junajted" (FC Apatride United) posvetio je venecuelanskom predsedniku Ugu Čavezu pesmu "Hugo B o s s" na trećem albumu "Firing the Truth", nedavno objavljenom u Velikoj Britaniji i SAD.

Pevač Abdelrahim Kiravi (Abdelraheem Keirawi) rekao je agenciji Beta da se u njegovom marksistički orijentisanom bendu dugo razmišljalo da li je "demagog ili čovek koji ide pravim putem", socijalista Čavez, poznat u svetu po antiglobalističkim stavovima i protivljenju uticaju SAD.

"Na kraju smo oduševljeni Čavezom i uradili pesmu 'Hugo Boš' jer mislimo da to zaslužuje samim time što je prepolovio broj siromašnih u Venecueli, sa recimo 15 na sedam miliona. To je impozantan rezultat", kaže Kiravi.

Posle dva albuma za francuskog izdavača "Makasaund" (Makasound) "On the Frontline Menu" (2006) i "Them" (2007), "Apatridi" su treći album izdali pred Novu godinu za britansku rege etiketu "Urban sedejted rekords" (Urban Sedated Records) i američki "Vagon mjuzik vorks" (Wagon Music Works).

"Ef si Apatrid junajted" održaće koncertnu promociju novog albuma "Firing the Truth" 13. januara u beogradskom klubu "Akademija".

Pogledajte još