ODMOR U RAJU: Zbog Glorije će te zavoleti Belek i Tursku

0

Serenity, Golf i Verde. Ispred ova tri imena je zajedničko prezime – GLORIA. Jedna “porodica” ili već uveliko znani, a čini se zlatni, lanac hotela kojim se ponosi tursko letovalište Belek. Da bi sve bilo jasnije treba naglasiti i sledeće: udaljeni su 40 kilometara od aerodroma u Antaliji i sedam kilometara od zanosnog Beleka na poziciji koja je jednako zbunjujuća koliko i očaravajuća a za morska letovališta apsolutno originalna.

Sredinom devedesetih godina prošlog veka neko je hteo da Belek dobije i epitet prestižne golf zone koja bi bila meka za ljubitelje ovog sporta iz celog sveta u kojoj bi pravo na uživanja tokom cele godine imala odabrana ali i finansijski dobrostojeća klijentela. Već 1997, uz vrhunske golf terene, na površini od 120.000 kvadratnih metara, uz obalu reke Ađisu i nestvarnom zelenom okruženju, iznikao je “Gloria Golf Resort”. Neko će kad ovo pročita pitati “ A gde je tu more”? Odgovor je: S one stranu reke, što je apsolutna istina ali i posebnost ovog hotelskog kompleksa koji je 2007. izgradnjom “Gloria Serenity Resorta” znatno uvećao kapacitete.

Peščanu morsku plažu ova dva hotela od kopna razdvaja tok reke Ađisu koja ponirući do mora stiže s obronaka planine Taurus protežući se poput zmije duž kompleksa “Gloria” a parlelno s morem. Ovu maštovitu igrariju prirode ukrašavaju dva mosta koja povezuju zeleno kopno s peščanom plažom otvarajujući put preko zelene vode reke do plavetnila Sredozmelja…A samo dva ipo kilometra dalje, ali sad već tamo gde nema reke 2002. godine osvanuo je i “Gloria Verde Resort ” koji fascinira bajkovitošću svega što u njemu postoji. Tri celine jednog kamplesa, koje povezuje vozić na struju s polascima na svakih 45 minuta, mogu koristiti svi gosti bez obzira u kom su od hotela odseli.

Od jeseni 2015. u upotrebi će biti i četvrti deo iz ovog lanca, “Gloria Sport Resort”, vešto osmišljen za pripreme sportista. Reč je o prostoru kojim uz mnoge druge terene za mnoge sportove dominira novosagrađeni moderni i u mnogo čemu velelepni fudbalski stadion s reflektorima i kapacitetom od 5.000 mesta na tribinama.

Deo ponude ovog lanca je zapravo nalik ponudi u drugim sličnim objektima. Sobe su prostrane kako one u glavnim objektima tako i one u vilama. Uz apsolutno bogatstvo sadržaja za odmor i zabavu tu su i atrakitvni bazeni, zadivljujuće zanimljivi akva parkovi i obilje, obilje zelenila…

Ono što će vam ljubazno osoblje ispričati jeste rečenica koju su izgovorili mnogo gosti. Po dolasku prvi utisak se svodio na “ništa posebno” a prilikom odlaska sledila bi rečenica: “Nikad i nigde se nismo bolje proveli”. Skoro svi su obećanje da će se ponovo vratiti i održali. Jedan od razloga mogao bi da bude i ovaj. U “Gloria Golf Resortu”, između ostalog postoji i posebna kuhinja za bebe. Vaša je obaveza da saopštite koje namirnice želite a onda kuvar sve to u vašem prisustvu i priprema…

Zoran Šećerov

Foto: Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.