Vladika Artemije kritikuje predsednika Tadića

GRAČANICA, 12. januara 2010. (Beta) - Vladika Artemije uputio je pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću u kome je protestovao što ga predsednik, kao domaćina, nije obavestio o dolasku u manastir Visoki Dečani.

U pismu koje je u utorak uručeno predsedniku, vladika Artemije je ocenio da je takvo ponašanje "neprimereno" jer, između ostalog, unosi razdor u kanonski poredak pravoslavne crkve. Vladika je u pismu izrazio očekivanje da će predsednik, u slučaju narednih poseta Visokim Dečanima ipak "postupati mudrije".

Artemije je predsednika podsetio da to nije prvi put da nije obavešten o njegovoj poseti manstiru Visoki Dečani, i da je isto učinjeno i za Uskrs.

"Da ste nam se obratili zvanično i izrazili svoju želju da posetite Dečane, sigurno je da Vam to ne bismo uskratili. Tada bih Vas, tamo kao domaćin i dočekao kao što dolikuje. To je, ipak, Naša kuća, u koju ulazite, a da domaćin i ne zna. Još najavljujete da ćete tako i ubuduće činiti. Verujemo da ćete ubuduće, ipak, mudrije postupati", poručio je vladika.

Pogledajte još