MILOŠ I DALJE BEZ POBEDE: Đoković sedmi put bolji od Raonića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je sedmi put u karijeri Miloša Raonića 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis sve do šestog gema kada je prvi igrač sveta napravio brejk i poveo sa 4:2, posle čega je sačuvao prednost i poveo u meču.

Đoković je već u prvom gemu drugog seta posle četvrte brejk lopte oduzeo servis Raoniću i poveo. On nije iskoristio brejk lopte u trećem i petom gemu, kao ni u devetom kada je uz brejk imao i meč loptu, ali je Raonić dobrim servisima uspeo da se spasi.

U narednom gemu Đoković je servirao za pobedu, morao je da spasi i brejk loptu, ali je posle četvrte meč lopte uspeo da završi duel i posle sat i 44 minuta ostvari plasman u polufinale.

Đoković će u polufinalu igrati protiv šestog igrača sveta, Keija Nišikorija iz Japana, koji je ranije u tri seta pobedio Australijanca Nika Kirjosa, 6:7, 7:6, 6:3. Prvi teniser sveta je do sada devet puta igrao s Nišikorijem i pobedio je u sedam duela, od kojih u poslednjih šest.

U drugom polufinalu igraće branilac titule Britanac Endi Marej i Španac Rafael Nadal. To je repriza prošlogodišnjeg finala, koje je Marej dobio u dva seta i osvojio svoj prvi masters turnir na šljaci. Britanac mora da osvoji turnir kako bi izbegao pad sa drugog na treće mesto na ATP listi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još