Za sredu, 13. januar 2010. godine

BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u izdanju za sredu najviše pišu o obustavljanju daljeg uvoza vakcine protiv novog gripa, oscilacijama domaće valute i dolasku američkog glumca Džonija Depa u Srbiju.

ALO - List prenosi deo knjige ubijenog bugarskog novinara Bobija Cankova "Napisao priču o Joci pa ubijen". Na naslovnoj strani najavljen je i tekst o Željku Vidakoviću koji je vratio vlasniku novac nađen na ulici "Vratio kofer sa 100.000 dolara".

BLIC - "'Jugohemija' plaća penale", piše list o obustavljanju uvoza vakcina i istragama protiv farmaceutskih kuća koje se pokreću u Evropi. "Zvaničnici neće da smire Srbiju", o apelu privrednika da se ojača kurs dinara. "Dep helikopterom do Mećavnika", piše list o dolasku Džonija Depa na festival Kustendorf.

VEČERNJE NOVOSTI - "Loš kurs države", piše list o oscilacijama kursa dinara. "Uvoz vakcine zaustavljen", piše list. "Dep kod Kuste", piše list o dolasku holivudskog glumca.

GLAS JAVNOSTI - "Džoni Dep među Srbima" o dolasku američkog glumca u Srbiju. O obavezi ministara i poslanika da prijave imovinu i njihovim tvrdnjama da nisu bogataši "Goli ko pištolj". O hapšenju direktora koji su učestvovali u zloupotrebama u privatizaciji dve firme "Direktori maznuli milione".

DANAS - "Srbija obustavila dalji uvoz vakcine", piše list. "Politička manipulacija za opstanak DŠ", o inicijativi da se raspiše referendum za ulazak u NATO. "Samo Telenor želi u fiksnu telefoniju", o konkursu za dodelu licence drugom operateru u fiksnoj telefoniji. "Bračni par ambasadori u Beogradu i Sofiji", o američkim diplomatama Meri i Džejms Vorlik.

KURIR - Pod naslovom "Stop Hrvatima" list piše da je gradonačelnik Beograda definitivno sprečio uvoz tramvaja koje proizvodi hrvatska fabrika "Rade Končar". "Džoni Dep kod 'Klunija'", o dolasku holivudskog glumca u Srbiju.

POLITIKA - "Da li je guverner prekršio dogovor", piše list o kursu dinara. "Rezolucija o Srebrenici i rezolucija o srpskim žrtvama", kaže za list predsednik Srbije Boris Tadić. "Manje od jedan odsto funkcionera prijavilo imovinu", piše list.

PREŠ - "Štrajkovi tresu celu Srbiju", o sve većem nezadovoljstvu među radnicima. "Džoni je stigao", o dolasku Džonija Depa. "Debata o NATO", o inicijativi da se raspiše referendum na kome će se građani izjasniti o ulasku Srbije u taj vojni savez.

PRIVREDNI PREGLED - "'Telenor' novi fiksni operater", o otvaranju ponuda za dodelu licence za fiksnu telefoniju. "Razorni efekti zamene dinara evrom", o procenama stručnjaka Ekonomskog instituta za ovu godinu.

Pogledajte još