EVROPSKA GROZNICA TRESE: Počinje “Evrovizija”, našu Sanju Vučić bodrimo u četvrtak

Sudeći prema procenama najpoznatijih svetskih kladionica, pevačica iz Srbije ima i više nego dobre šanse da se plasira u 10 najboljih na Evrosongu.

3. put je Stokholm domaćin Evrovizije

Rus je favorit

Za ubedljivog favorita na kladionicama važi ruski predstavnik Sergej Lazarev. Iza njega su najbolje plasirani izvođači iz Ukrajine i Francuske.

Hrvatica i Bosanci autsajderi

Predstavnicu Hrvatske Ninu Kraljić i bosanskog pevača Dina svetske kladionice svrstavaju u apsolutne autsajdere na ovom Evrosongu. Šanse za njihove pobede su na granici naučne fantastike, pa je tako kvota na Bosnu i Hercegovinu najviša od svih kandidata - 1:251.

Evrovizija se ove godine održava u prestonici Švedske zahvaljujući pobedi Mansa Zelmerlova sa pesmom "Heroes". Prvi put će biti isproban potpuno novi sistem glasanja.

Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojeno poene od 1 do 12. Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili preko aplikacije za mobilne telefone, biće saopšteni poeni profesionalnog žirija. Nakon toga će ovim poenima biti dodati i glasovi publike.

Bodove gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova.

Kako navode iz Evropske radiodifuzne unije (EBU), ovako će se steći novi nivo uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Gledaoci u Srbiji će moći da prate oba polufinala, kao i finale 14. maja, u direktnom prenosu od 21 sat na RTS. Komentator prvog polufinala biće Dragan Ilić, dok će drugo polufinale i finale prenositi Duška Vučinić.

Izvor:Informer/nadlanu

Pogledajte još