VREME JE ZA PROLEĆNO SPREMANJE: Za ove odevne predmete više nema mesta u ormaru

Neke stvari ćete moći ponovo da nosite i stilizujete tokom lepih, sunčanih dana, dok ćete na druge morati da zaboravite. Proleće je odavno stiglo, i sada je krajnje vreme da odbacimo zimske stvari i napravimo mesta u ormaru za tanju, laganiju garderobu.

Ipak, trebalo bi da budete oprezniji pri izboru jer neke odevne komade možete nositi u narednoj sezoni dok na neke treba da zaboravite. Zato vam predstavljamo mini vodič koji će vam otkriti šta treba da odbacite, a šta da zadržite u svom garderoberu!

Bacite: Komade od veštačkog krzna

Ne samo da će vam biti previše toplo u odeći od veštačkog krzna, već će ona asocirati na zimsku sezonu, kape i rukavice, a to je poslednja stvar koju želite tokom proleća.

Zadržite: Umesto toga nosite antilop kožu.

Kantri, boho stil je aktuelan ovog proleća, što znači da je antilop koža takođe veoma šik.

Bacite: Šalovi i debele ešarpe

Dok mi volimo deblje ešarpe i šalove da nosimo tokom jesenje i zimske sezone, mislimo da je vreme da se ovog proleća odlučite za tanju verziju.


Zadržite: Umesto toga nosite svilene marame.

Ovaj aksesoar je obavezan detalj koji morate imati. Svilenu maramu nosite oko vrata, i potrudite se da je stilizujete uvek na drugačiji način.

Bacite: Cipele za sve vremenske uslove

Iako postoje “all seasons” cipele koje možete nositi u svim uslovima, smatramo da je vreme da ih odbacite i odaberete neki trendi, razdragan prolećni model.

Zadržite: Umesto toga nosite patike.

Osim što su udobne, patike su i veoma šik, te ćete uz pomoć njih osvežiti vaš autfit. U zavisnosti od modela, patike možete nositi u dnevnim i večernjim prilikama.

Bacite: Kapute

Ne samo da vam nakon zimske sezone ne treba kaput, već će upravo ovi ogromni komadi zauzeti dragoceno mesto u vašem ormaru. Vreme je da ih odložite!

Zadržite: Umesto toga nosite denim jaknu.

Teksas jakne su lagane, kompaktne i uvek moderne.

Bacite: Džempere i rolke

Rolke mogu biti odličan zimski komad za slojevito odevanje, ali nažalost, one nisu poželjne i tokom prolećne sezone. Isto važi i za debele, oversize džempere, koji takođe zauzimaju previše mesta u garderoberu.

Zadržite: Umesto toga, ponesite lagani duks.

Tanji duks uvek izgleda odlično, bilo da ga nosite kao sastavni deo modne kombinacije, ili ležerno prebačenog preko ramena ili struka.

Izvor: Elle.rs
Foto: Pixabay.com