TRIJUMF VOZA: Voja i Sergej osvojili Riječane

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava je osvojila nagradu publike Dalibor Foretić sa ocenom 4,76!

Predstava je imala premijeru 24.10.2015. i od tada se sa izuzetno velikim uspehom i interesovanjem igra u Zvezdara teatru. Voz je do sada videlo blizu 9 000 gledalaca, izvedena je 34 puta, a posećenost joj je čak 97%.

U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Van scene, a pre nego što započne sama predstava, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se i cela akcija odigrava. Crni je bivši osuđenik i hrišćanin dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto i da li treba živeti, o razlozima zašto je Crni pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona publiku podstiče da i sama razmišlja, da bude aktivan učesnik, da dođe do svojih odgovora.

Predstava Voz biće izvedena u Zvezdara teatru 16, 17 i 18.5, a nakon toga nastavlja regionalnu turneju i gostovanja na sledećim festivalima:

  • Manifestacija Proljeće u gradu, 24.5. Brčko
  • Festival dani Jurislava Korenića, Kamerni teatar 55, 25.5. Sarajevo
  • Festival Mostarsko proljeće, 26.5. Mostar
  • Festival MIT, 27. i 28.5. Cetinje
  • Verujemo da će publika i van Beograda uživati u sjajnom talentu dvojice glumaca i odličnom tekstu Kormaka Makartija, višestruko nagrađivanog pisca i dobitnika Pulicerove nagrade.
Pogledajte još