GLUMICA I DALJE U BOLNICI: Brat noćima tešio Nedu

S druge strane, veliki problem pravi joj depresija sa kojom se bori, a svakodnevnu podršku pruža joj njen brat koji razgovara sa njom o svemu.

- Ona je trebalo da bude otpuštena sa lečenja. Nije ugrožena, nema neuroloških ispada, pokreće ruke i noge. Nikakve dodatne intervencije nisu planirane. Sa te medicinske strane pacijentkinja je dobro, odnosno povrede koje je zadobila pri padu sada su sanirane.

Zbog povreda pršljenova, ona će nositi specijalni mider ili steznik koji će joj fiksirati kičmu i omogućiti da počne lagano da se kreće. Iako je planirano njeno otpuštanje kući, ona će ostati još malo na odeljenju zbog njenog velikog i dubokog neraspoloženja za koje su stručnjaci procenili da su simptomi depresije. Često plače i odbija bilo kakav razgovor sa osobljem i drugim pacijentima. Dobro je što jede, pokreće se u krevetu i spava - kaže za „Alo!“ izvor iz te zdravstvene kuće.

Kako on dodaje, još ima bolove zbog povreda, dobija analgetike, a brigu o povređenim rebrima preuzeo je torakalni hirurg.

- Uopšte ne želimo da ulazimo u to da li je pacijentkinja pala ili skočila sa svoje terase, ona odbija da pominje ceo taj događaj, ali bilo bi idealno da po izlasku sa odeljenja brigu o njenom psihičkom stanju preuzme specijalista. To je teška bolest, ona zahteva posebnu pažnju i može dugo da se leči. Bitno je da pacijent izađe iz nje bez posledica - naveo je on.

Pogledajte još