Prioritet BIA lociranje haških optuženika

BEOGRAD, 13. januara 2010. (Beta) - Najvažniji segment rada Bezbednosno informativne agencije jeste suprostavljanje separatizmu i terorizmu, a prioritet u narednom periodu jeste lociranje dvojice haških optuženika, pre svega Ratka Mladića, izjavio je u sredu direktor BIA Saša Vukadinović.

Na sednici Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije Vukadinović je saopštio da je BIA angažovala sve svoje raspoložive kapacitete u cilju lociranja preostalih haških optuženika i dodao da, pored operativnog dela obaveza, efikasno postupa i odgovara na sve zahteve Haškog tribunala i odbrane.

On je poslanicima predstavio izveštaj o radu BIA za period od marta do oktobra 2009. godine u kome se navodi da je stanje bezbednosti stabilno, ali da postoje stalni rizici po bezbednost.

Kako je naveo direktor BIA, najvažniji segment rada bezbednosne agencije jeste suprostavljanje separtizmu i terorizmu u vezi s nelegalnim proglašenjem nezavisnosti Kosova. Prema rečima šefa BIA, uočene su tendencije da separatističke vođe Albanaca na Kosovu i Metohiji pokušavaju "na drugi način da pod svoju kontrolu stave teritoriju" pokrajine.

Pogledajte još