NAPRED DEVOJKO: Ivana Španović pobedila u Šangaju

Sledeći miting Dijamantske lige na programu je 22. maja u Rabatu.

Španovićeva je do pobede stigla skokom od 6,95 metara već u prvoj seriji, čime je postavila rekord mitinga u najvećem kineskom gradu.

Druga na prvom takmičenju sezone na otvorenom po novim pravilima bila je Kanađanka Kristabel Neti sa 6,75, koliko je skočila i Amerikanka Tijana Bartoleta.

Španovićeva je drugim skokom sezone (Australijanka Bruk Straton skočila 7,05 u martu) osvojila prvih deset bodova u "Dijamantskoj trci".

U sprintu na 100 metara trijumfovao je Amerikanac Džastin Getlin u vremenu 9,94 sekundi, ispred Femija Ogunodea iz Katara i zemljaka Majkla Rodžersa.

Na 400 metara s preponama najbrži je bio Amerikanac Majkl Tinsli sa vremenom 48,90 sekundi, a na duplo dužoj deonici dominirali su Kenijci. Trijumfovao je Ferguson Čerijot Rotič sa vremenom 1:45,68 minuta, ispred Roberta Bivota i Alfreda Kipketera.

U takmičenju u bacanju diska kod žena dominirala je Hrvatica Sandra Perković koja je sa 70,88 metara ostvarila rezultat sezone i takođe oborila lični rekord mitinga u Šangaju.

Najbrža na 400 metara bila je Šon Miler sa Barbadosa sa 50,5 sekundi, dok je trci na 1.500 metara pobedila je Kenijka Fejt Kipjegon sa nacionalnim i rekordom mitinga te rezultatom sezone 3:56,82 minuta.

Izvor: b92/nadlanu

Pogledajte još