Koštunica kritikuje predlog dve rezolucije

BEOGRAD, 13. januara 2010. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Vojislav Koštunica kritikovao je u sredu ideju o usvajanju dve rezolucije u Skupštini Srbije - o zločinu u Srebrenici i o srpskim žrtvama, i ocenio da se tako pravi podela između nevinih žrtava.

"Teško je i zamisliti veću nepravdu od razdvajanja nevinih žrtava. Moralna obaveza ljudi jeste da odaju pođednaku poštu i bez razlike svim nevino postradalim", naveo je Koštunica u izjavi medijima.

On je ocenio da je interes Srbije da se rasvetle i osude svi ratni zločini počinjeni u novijoj istoriji Jugoslavije u kojima je srpski narod, kako je naveo, bio najveća žrtva.

"Pošto je Srbija prva po žrtvama, prirodno je da bude i prva u osudi svih zločina. Smatramo da je najbolje da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju DŠ koja je još u junu 2005. godine bila podneta Skupštini", naveo je Koštunica. On je podsetio da ta deklaracija predviđa da se pri osudi zločina ne sme praviti razlika po mestu zločina ili na osnovu vere i nacionalnosti žrtava.

Pogledajte još