Naći ćemo pobednički put

BEOGRAD, 13. januara 2009. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Sead Hasanefendić izjavio je da će ekipa biti fizički i tehničko-taktički spremna za Evropsko prvenstvo u Austriji i da se nada da će naći put da na šampionatu pobeđuje.

"Svi smo zadovoljni kako smo radili na pripremama i puni smo samopouzdanja", rekao je na konferenciji za novinare Hasanefendić posle priprema u Kranjskoj Gori i kontrolnih utakmica u Francuskoj.

On je dodao da je ekipa imala vrlo naporne treninge, puteve i utakmice i objasnio da je odradila 12 treninga, putovala gotovo tri dana i odigrala tri kontrolna meča, dva sa Francuskom i jedan sa Slovenijom.

"U prvoj utakmici sa Francuskom smo loše počeli, ali smo se stalno vraćali i pokazali veliki moral. Izgubili smo sa tri gola, što mislim da je bio častan rezultat", rekao je Hasanefendić.

Reprezentacija Srbije izgubila je od aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona u Tulonu sa 24:27.

"U drugoj utakmici igrali smo da pobedimo, jer nam je dobar rezultat trebao za Austriju kako bismo putovali sa većim entuzijazmom", rekao je Hasanefendić.

Srbija je pobedila Francusku sa 30:28 u Marseju i ona je prva reprezentacija koja je savladala Francuze od kada su postali svetski prvaci, u Hrvatskoj 2008.

"Pre polaska u Austriju odigraćemo utakmicu sa Egiptom. To nam je potrebno da bismo dobili malo takmičarskog tonusa. Očekuju nas veliki zadaci na EP i teški protivnici, jer će svi hteti da prođu u drugi krug", rekao je Hasanefendić.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi B sa Danskom, Islandom i Austrijom.

Kapiten reprezentacije, golman Dejan Perić naglasio je da su pripreme bile uspešne i da je "ovaj kratak period iskorišten na najbolji način".

"Igrači su se trudili da daju sve od sebe i mislim da smo uspostavili koheziju koji nas vodi napred", rekao je Perić i dodao:"Sve pohvale igračima na profesionalizmu i na želji".

On je istakao da je ekipa "dobila dve izuzetno jake odbrane" posle kontrolnih utakmica, što će dati mirnoću u napadu.

"Ne znam kada je Francuska izgubila od bilo kog protivnika. To što smo uspeli da uradimo bilo je sasvim zasluženo. Mislim da smo na dobrom putu, da napredujemo i da ćemo na najvišem nivou reprezentovati naš rukomet", rekao je Perić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara u Austriji, a reprezentacija Srbije počeće takmičenje u Lincu.

Pogledajte još