#IAFC2016: Stručnjaci, predstavnici države i ambasada učestvovali na prvoj "International Agriculture & Food Conference"

Konferenciju je u ime Ambasade Republike Italije otvorio prvi sekretar Ambasade, gospodin Marko Leone. U ime Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine publiku je pozdravio državni sekretar gospodin Zoran Rajić, a potom i gospodin Freek Janmat, šef eknomoskog odeljenja Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i gospodin Jean Pierre Gastaud, ekonomski savetnik Francuske ambasade u Beogradu.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Tokom tri panela i četiri studije slučaja, najveći stručnjaci iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivrede i agrara, razgovoarali su o aktuelnim temama koje se tiču poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije, zadrugarstva, zatim o srpskoj agrarnoj sceni, iskustvima razvijenih evropskih poljoprivreda i GMO hrani.

(old_image)

Neki od govornika bili su prof. dr Miodrag Dimitrijević, prof. dr Miladin Ševarlić, Jelena Bizonj, Radiša Radisavljević, Branislav Gulan, Milan Prostrani mnogi drugi stručnjaci.Julka Toskić iz Delta Agrara i Marija Kalentićregionalna direktorka kompanije Dunav Soja, predstavile su svoje kompanije i govorile o njihovom radu i iskustvima.

Konferenciju su takođe podržale Victoria Group i NS Seme. Mnogobrojni zainteresovani posetioci imali su priliku da nauče nešto novo i dobiju odgovore na neka od najvažnijih pitanja iz oblasti poljoprivrede.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Pogledajte još