VRTLOG LJUBAVI: Šta donosi pun Mesec u Strelcu

21. maja nam stiže pun Mesec u Strelcu i donosi priliku da uradimo stvari za koje nismo imali hrabrosti. Njegov uticaj osetiće svi a najviše Bikovi, Rakovi i Ribe.

Jednom godišnje, pun Mesec, simbol podsvesti, putovanja i mašte nađe se u Strelcu, znaku putovanja, kontakata sa strancima i velikog novca, a ove godine to će biti u drugoj polovini ove nedelje.

Iako ova faza "lutalice" Meseca mami na putovanja, ipak pazite jer odluke koje ćete donositi biće pod uticajem osećanja i podsvesnih želja, budući da se Mesec zadržava oko dva i po dana u jednom znaku pa u toku 24 sata obrazuje različite aspekte, zbog čega najviše i utiče na naše raspoloženje.

Aspekti koje obrazuje sa tranzitnim planetama su prilično napeti, vatreni Mesec će prvo "naleteti" na Marsa, planetu akcije, sukoba i povreda čija je energija (zbog retrogradnog hoda) izvitoperena što može rezultirati emotivnim ispadima čak i zbog sitnica. Zatim će da ga pritisne teški, naporni Saturn, usporen zbog retrogradnog hoda, što upozorava na mogućnost problema sa jetrom, žuči, krvnom slikom, kao i sklonosti ka depresivnim raspoloženjima, osećaju nesigurnosti i neodlučnosti, a to se sve odražava i na san.

Iako Mesečevi i Saturnovi kvadrati sa Jupiterom i Neptunom, planetama prosperiteta i nadahnuća, bude umetničku inspiraciju i podstiču kreativnost kod naučnika, ovi aspekti istovremeno prolongiraju dogovore, poslove i susrete sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Kada se Mesec nađe u Strelcu, Sunce je uvek u Blizancima što naglašava logiku, komunikativnost, snalažljivost i spretnost, dok trigon između punog Meseca, Saturna i Urana u Ovnu najavljuje da će saradnja sa strancima ipak dati dobre rezultate, a otvara i mogućnosti za stručno usavršavanje studentata i mladih naučnika u inostranstvu.

Izvor: lovesensa.rs

Pogledajte još