#MOJAKRAVICAFOODTALK2016 - Nichim Izazvan: "Prijatno" je pase, sad se kaže "slikaj, pa da jedemo"

Konferenciju otvara Christine Moro, Ambasadorka Francuske, Goran Sečujski, sekretar za privredu Grada Novog Sada, a svim prisutnima obratiće se i Ženja Aćimović, glavna urednica kulinarskih izdanja Color Press Grupe. Ovogodišnja konferencija, pod sloganom "Food Revolution", predstaviće nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji, novu publiku restorana u regionu kao i nova imena na regionalnoj vinskoj sceni.

Pored zanimljivih panela i studija slučaja posetioci "Moja Kravica Food Talk 2016" konferencije imaće priliku da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde će se predstaviti više od 20 izlagača iz regiona.

Moderator panela "New Kids In The Block: Ko je nova publika restorana u regionu" biće Milan Vučićević (Nichim Izazvan), stručnjak je za društvene mreže i komunikacije.

Da li pratiš nove trendove u kulinarstvu koji su osvojili društvene mreže i da li si jedan od onih koji moraju odmah da ih probaju?

- Ja verujem u jedan neprolazni trend koji se zove SARMA. Obožavam srpsku kuhinju i naše tradicionalne specijalitete. Pošto sam i sam u industriji zabave i ugostiteljstvu, imam puno prijatelja koji drže restorane. Često sam po "kafanama" i pratim šta se dešava. Napravio sam savršen balans između starih srpskih kafana i novih hipsterskin posh mesta koja prate svetske trendove. Što se društvenih mreža tiče, revoluciju su napravile stranice poput "Tasty" i "Proper Tasty" koje su pronašle pravi format za publiku koja nema vremena za kulinarske kanale.

Da li pripadaš onoj grupi koja prvo fotografiše, pa tek onda jede?

- Naravno. Zar je moguće drugačije??? "Prijatno" je pase, sad se kaže "slikaj pa da jedemo".

Vodićeš panel "New Kids In The Block". Šta ti misliš ko je nova publika restorana u regionu?

- To je zanimljivo pitanje jer je publika na ovom podneblju navikla na dobro. Da ne kažem da smo razmaženi, ali ovde se dobro jede i očekivanja od restorana su prilično visoka. Ne mogu da govorim o regionu kao celini jer je svaka od ex- YU zemalja prilično drugačija i zanimljiva za sebe kada je reč o ugostiteljskoj sceni. Konkurencija je velika i barem u Beogradu prosečna mesta brzo stave ključ u bravu. Publika je uvek ista samo što se trendovi menjaju i ljudi evoluiraju. To je kao sa muzikom, nije bitno koji je žanr, ali je bitno da umeš da prepoznaš dobru pesmu. Da li se to danas zove suši, pa ćemo imati 20.000 suši restorana, a do pre par godina nijedan... ili je to danas posh hipster minimalizam, pa ćemo jesti male stvari iz velikih tanjira, stojeći dok u pozadini gruva neki Berlin beat... Malo je dobrih ugostitelja jer je taj posao nauka, a svi misle da mogu da ga rade. Drago mi je da kvalitet opstaje i da sve više "gazda" kapira da mora da ulaže u koncept, jer samo dobra hrana odavno nije dovoljna.

Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavama za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2016/

Pogledajte još