Lapčević zadovoljan priprema za EP

BEOGRAD, 14. januara 2009. (Beta) - Jedan od najiskusnijih rukometaša reprezentacije Srbije Ivan Lapčević izjavio je da su pripreme za Evropsko prvenstvo iskorištene na najbolji mogući način i da je ekipa pobedama u kontrolnim utakmicama pokazala da je dobro radila.

"Zadovoljni smo pripremama koje smo odradili. Kao i druge reprezentacije, ni mi nemamo dovoljno vremena za sve što bi trebalo. Ovo kratko vreme smo iskoristili da svako od nas zna svoju ulogu u timu", rekao je Lapčević agenciji Beta.

On je dodao da je bilo vremena da se uigraju i neke taktičke varijante u odbrani i napadu.

"Odigrali smo tri utakmice, pobedili smo Sloveniju u Sloveniji i Francusku u Francuskoj, što je pokazatelj da smo na dobrom putu. Svi smo svesni i da je Evropsko prvenstvo nešto sasvim drugo i da nas očekuju teški napori. Ipak, dočekujemo ga spremni", rekao je Lapčević.

Prema njegovim rečima, zadovoljan je i svojom igrom, pre svega u odbrani.

"Imam dobru saradnju sa ostalim igračima, što je važno jer nisam bio tri godine u reprezentaciji. Uspeo sam za ovo kratko vreme da pronađem sebe i mislim da ću biti važan stub u našoj igri u odbrani na Evropskom prvenstvu", rekao je Lapčević.

Iskusni reprezentativac naglasio je da ne zna koliko su jake druge ekipe.

"Ako mi odigramo dobro i budemo borbeni... ne želim da pričam o konkretnom rezultatu, ali želim da damo sve od sebe i da to na kraju bude jedna pozitivna slika", rekao je Lapčević.

On je dodao da Srbija nije imala sreće u žrebu za EP, jer će prvu utakmicu igrati sa Islandom, koji je veoma jak protivnik.

"Islanđani su veoma ozbiljni. Pobedili su dva puta Nemačku u Nemačkoj, imaju disciplinovan tim. Biće jako teško, ali mi smo dobro radili i imamo velike šanse da se plasiramo u drugi krug", rekao je Lapčević.

Jedan od najmlađih igrača reprezentacije Srbije Petar Nenadić izjavio je danas da bi bio zadovoljan ako bi ekipa ušla u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu sa četiri boda, a "posle šta bude".

"Završili smo cilus priprema od 11 dana, od kojih smo sedam dana bili u Kranjskoj Gori i četiri dana u Francuskoj. Odigrali smo tri pripremne utakmice, zabeležili dve pobede i jedan poraz. Mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni", rekao je Nenadić agenciji Beta.

On je dodao da bi pre svega igrači trebalo da budu zadovoljni radom, jer su svi naporno trenirali.

"Svako može da bude ponosan na svog saigrača. Svi smo pružali 100 odsto na treninzima i na utakmicama, ali smo i van terena bili jedan veliki kolektiv", rekao je Nenadić.

Na pitanje da li su posle pobede u meču sa Francuskom ambicije veće, on je odgovorio: "Tačno je da imamo pozitivan skor, ali ima još vremena do početka Evropskog prvenstva i može i mora još mnogo stvari da se nadogradi".

"Prerano je govoriti o ambicijama. Sigurno je da nam mnogo znači ta pobeda. Ima još dosta do početka, treba još neke kockice da se slože, ali važno je da mi funkcionišemo kao ekipa", rekao je Nenadić.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u Lincu sa Islandom, Danskom i Austrijom.

Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.