Teška noć za policiju u Hitnu pomoć

BEOGRAD, 14. januar 2010. (FoNet) - Noć u kojoj se proslavila pravoslavna Nova godina bila je izuzetno naporna za pripadnike policije i ekipe Hitne pomoći, jer se od
ponoći do tri sata ujutru desilo desetak tuča, nekoliko lakših saobraćajnih nesreća, oko deset ljudi je povređeno, a isto toliko je privedeno.

Najteže je povređen dvadesetjednogodišnji mladić koga je na privatnoj zabavi, u stanu na Voždovcu, u leđa nožem ubo poznanik, javio je Studio B.

Povreda je načinjena u gornjem delu leđa, blizu pluća i smatra se da je opasna po život. Povređeni mladić je izgubio veliku količinu krvi, ali je na vreme vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde se nalazi na odeljenju reanimacije.

Policija intenzivno traga za napadačem.

Doček srpske Nove godine obeležio je veći broj incidenata po beogradskim klubovima, nekoliko saobraćajnih nesreća, manji požar a desetak uglavnom mlađih osoba lekarima se javilo zbog povreda zadobijenih nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima, preneo je B92.

Najmanje šest mlađih muških osoba privedeneo je posle opšte tuče koja se oko jedan sat posle ponoći desila u kafani Korčagin. U tuči je povređena jedna osoba. Policija koja je na mesto incidenta došla posle par minuta uspela je uz pomoć interventne jedinice da spreči dalji obračun.

Neposredno posle ponoći u klubu "Đurđevdan" u naselju Braće Jerković došlo je do još jedne opšte tuče u kojoj su dve osobe lakše povređene.

Motiv incidenta nije poznat, ali je policija posle više intervencija prekinula proslavu. Mladići koji su lakše povređeni odbili su lekarsku pomoć.

Oko tri sata posle ponoći, na splavu "Blej Voč" na Novom Beogradu, došlo je do još jedne tuče u kojoj je jedna osoba lakše povrđena, a dve su privedene.

Pogledajte još