DUH SLOVENIJE U BEOGRADU: "Dani Slovenije" od 3. do 5. juna u Stadion Shopping Centru

Posetioci ovog omiljenog mesta okupljanja brojnih Beograđana će, pored kupovine, moći da osete duh Slovenije u Beogradu, posete izložbu fotografija slovenačkih gradova, saznaju nešto o kulturi, jeziku i turizmu ove zemlje.

U petak 03.06. u 19h Dane Slovenije svečano otvara Ambasador Slovenije, Nj.E. Vladimir Gasparič, potom slede koncert slovenačke muzike u izvođenju benda Društva Kredarica iz Novog Sada i folklorni nastup sa igrama iz Slovenije KUD iz Kostolca.

Tu će biti naravno i degustacija tradicionalnih slovenačkih poslastica restorana hotela Lifedesign iz Beograda.

Slovenački brend Gorenje će predstaviti svoj prodajni asortiman, NLB banka će posetiocima pružiti informacije u vezi sa svojim atraktivnim bankarskim proizvodima a Triglav osiguranje će predstaviti ponudu polisa osiguranja.

Turistička organizacija Slovenije i Ambasada Republike Slovenije u Beogradu će predstaviti Sloveniju kao popularnu turističku destinaciju a posetioci Dana Slovenije u Stadionu će moći i da se informišu o odmoru u ovoj divnoj zemlji po povoljnim cenama i da uživaju u poslastičarskim prezentacijama kuvara restorana hotela Lifedesign.

Svi posetioci će moći da učestvuju u kreativnim jezičkim radionicima i pogledaju promotivne filmove o učenju slovenačkog jezika koje organizuje Katedra za slovenački jezik. Svoje aktivnosti predstaviće i Udruženje Slovenaca Sava a tradicionalno će biti i interesantnih aktivnosti za decu.

Stadion šoping centar će i tokom ove manifestacije biti mesto sjajne zabave kroz predstavljanje Slovenije, njene kulture, običaja i turizma na Danima Slovenije od 03-05. juna 2016.

Pogledajte još