Tadić: Jedina primerena kazna je najstoža kazna

BEOGRAD, 10. aprila 2007 (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas, povodom presude pripadnicima paravojne formacije "Škorpion" za likvidaciju šestorice srebreničkih Bošnjaka u Trnovu 1995. godine, da je za takav zločin jedina primerena kazna najstroža kazna.

"Smatram da je za takvu vrstu zločina jedina primerena kazna najduža kazna. Za takvo streljanje ljudi sa takvim posledicama po jedno društvo naše, bosansko, koje god hoćete, jedina primerena kazna je najstroža kazna. To je moj jedini komentar", rekao je Tadić agenciji Asošijeted pres, a prenosi Radio-televizija Srbije.

Četvorica pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" osuđeni su danas ukupno na 58 godina zatvora, dok je jedan oslobođen optužbi da je učestvovao u likvidaciji šestorice srebreničkih Muslimana u Trnovu u julu 1995. godine.

Slobodan Medić i Branislav Medić osuđeni su na maksimalne kazne od po 20 godina, Pero Petrašević, jedini koji je priznao krivicu, osuđen je na 13, Aleksandar Medić na pet godina zbog pomaganja u izvršenju, dok je Aleksandar Vukov, koji se takođe teretio za pomaganje, oslobođen.

Pogledajte još