FASHION & BEAUTY BLOGOMANIJA: Šminker Aleksandar Đikić Điki stiže na konferenciju

U pitanju je Aleksandar Đikić Điki, šminker, koji je na čelu make up tima Maybelline NY već 8 godina, a odnedavno i oficijelni make up artist Maybelline za čitav region. Televizijski uspeh stigao je nakon projekta Srpski Top Model, a nakon toga su usledili još veći projekti na kojima je radio. Điki kaže da, pored velikih projekata, on svakodnevno doživljava uspehe čineći dame srećne i lepe.

O trendovima, brendovima, društvenim mrežama i inspiraciji Điki nam je rekao: "Pratim skoro sve beauty brendove, razne make up artiste, fotografe i magazine. Snapchat ne koristim. Ja sam od onih starimodnih tipova i sve mi treba dugo da svarim. Trenutno, što se mog posla tiče, najviše koristim Instagram. Inspiracije su različite. Nekada je to osoba, nekada proizvod, brand, trend, priroda, ali skoro uvek ljubav. Već 25 godina, koliko radim, lepo živim od svog posla. Znam da sam jedan od privilegovanih koji radi posao koji voli i uživam u svim njegovim blagodatima."

Đikija smo morali da pitamo i koji su beauty trendovi koji će vladati u sezoni proleće/leto: "Ono što se provlači kroz kampanje najrazličitijih brendova jeste metalik make up-a, fluo boja, pa sve do dramatičnih look-ova i jasnih grafičkih linija. Ono što se ustoličilo kao look koji će izgleda ostati uz sve nove trendove jeste nude, čist, zdrav izgled lica."

Na pitanje da li smo dovoljno sazreli kao zajednica u regionu za ovakve konferencije, Điki kaže: "Mi smo mala zemlja u jednom malom regionu. Vrlo je važno da se bavimo edukacijom u svakom segmentu, ne samo u beautiju. Naravno, ovakve konferencije, omogućavaju otvaranje saradnje na svim nivoima, što za proizvođače, make up artiste tako i za blogere i potrošače."

Aleksandar Đikić će učestvovati na panelu "Ko danas diktira trendove", a kada smo ga pitali šta od njega možemo da očekujemo na Blogomaniji rekao je: "Uglavnom edukativne momente i mnogo smeha. Hahahahha..."

Blogomanija Fashion & Beauty je treća regionalna Blogomanija koja će se od 8. do 12. juna baviti aktuelnostima iz trenutno najperspektivnije sfere Interneta – fashion, beauty & lifestyle industrija. Očekujemo i vas u Habakuku u Sloveniji, a do tada, sve detaljnije informacije možete dobiti putem sajta blogomanija.net ili preko Facebook stranice ili Twitter naloga konferencije.

Pogledajte još