fbpx

SUDBINE:Jelenina poslednja pesma nosi skrivenu poruku

Ovako počinje emotivna balada „Anđele“, koju je prošle godine snimila ubijena pevačica Jelena Krsmanović Marjanović iz Borče.

Tekst pesme napisao je Dragan Milošević, a aranžman i muziku uradio je pevačicin suprug Zoran Marjanović. Zanimljivo je da je pesma „Anđele“ zapravo bila Miloševićeva molitva i da ju je napisao dok je vodio borbu s kancerom.

Volela je balade

Dragan Milošević objašnjava za Kurir da je bankar po struci, ali da je iz hobija, pored navedene pesme, uradio i tekst „Čija si sreća, nesrećo“, koju je takođe snimila pevačica „Granda“.
- Zorana i Jelenu sam upoznao pre četiri-pet godina. Prva pesma koju smo radili zajedno bila je „Čija si sreća, nesrećo“. Sasvim slučajno Zoran je došao do teksta pesme „Anđele“ i dopala mu se. Objasnio sam mu da je ona bila moja molitva u teškim trenucima. Želeo je da i Jeca vidi tekst i tako je počelo - kaže Milošević.

On dodaje da su se reči pesme i Jeleni dopale na prvo čitanje, kao i da snimljena za svega nekoliko dana. Zoran je brzo osmislio muziku i aranžman.
- Zoran skoro pet dana nije izlazio iz studija dok je radio muziku i aranžman. Potom je došla Jeca i iz prve je otpevala. Ona je volela da peva balade i, što je najbitnije, znala je da ih peva s tako lepom emocijom. Pesma je snimljena prošle godine, hteli smo da je Jeca peva na Grand festivalu, ali smo zakasnili s prijavom - priča Dragan.

Sagovornik Kurira objašnjava da je pesmu „Anđele“ šira javnost, nažalost, čula tek nakon Jelenine smrti.
- Reči pesme su moja autobiografija, a i njena biografija. Otac joj je umro od raka, stric, strahovala je za majku, koja je takođe obolela od raka... I onda se desi ovakva tragedija. Jeca je bila jedna normalna i uvek nasmejana osoba, naš anđeo. Tuga koju je očigledno osećala u sebi verovatno joj je pomogla da mojoj molitvi da posebnu notu. Iskreno se nadam da će ubica ubrzo biti uhapšen - rekao je tekstopisac pesme „Anđele“.

Savršeno ju je otpevala

Zoran Marjanović, Jelenin suprug, objasnio je da je Draganovu molitvu „Anđele“ u dogovoru sa tekstopiscem preuredio.
- Neke smo delove izbacili i oblikovali pesmu. Jeci se dopala na prvo čitanje. Uradio sam muziku i aranžman i Jeca ju je savršeno otpevala - rekao je Zoran.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.