Na Banjici Mini Evropsko prvenstvo

BEOGRAD, 14. januara 2010. (Beta) - Rukometno "Mini Evropsko prvenstvo 2010 - uživaj u igri" biće održano 17. januara u sportskom centru "Voždovac" na Banjici.

Na turniru, koji će biti simulacija Evropskog prvenstva u Austriji, učestvovaće 16 ekipa, u kojima će se takmičiti dečaci rođeni 1998. godine ili mlađi.

Direktor škole rukometa u beogradskom Partizanu Predrag Jušković istakao da su "crno-beli" već tri godine organizatori ovakvog turnira, kao i da će prvi put učestvovati jedna ekipa iz inostranstva - hrvatska Virovitica.

Ekipe iz Srbije predstavljaće reprezentacije koje će se takmičiti na EP koje će se održati od 19. do 31. januara u Austriji.

Predsednik Komisije za mini rukomet Rukometnog saveza Srbije i šef katedre za rukomet na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Branko Gardašević dodao je da su velika očekivanja od projekta. "Radimo na dva koloseka. Organizujemo seminare za nastavnike u školama, ali i za instruktore", rekao je Garadašević i naglasio da će turnir na Banjici otvoriti sezonu mini rukometa u 2010. godini.

Sportski direktor Partizana Aleksandar Blagojević istakao je da je mini rukomet šansa da se ovaj sport revitalizuje, ali i da se proširi baza mladih rukometaša.

"Mini rukomet treba da pomeri granice, kako bi deca od šest ili osam godina mogla da igraju", zaključio je Blagojević.

"Mini Evropsko prvenstvo 2010. - uživaj u igri", održaće se u organizaciji rukometnog kluba Partizan, a uz podršku Rukometnog saveza Srbije, rukometne Sudije organizacije Srbije i sponzora.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.