VODIČ ZA UZBUĐENJE: G tačka nije mit - nađite je


Godinama klitoris je smatran jedinom tačkom koja ženu dovodi do orgazma. Čak je i on bio velika misterija za mnoge muškarce i težak za pronaći. Kada se pojavila G tačka, na nju se gledalo kao na mit. I još uvijek je tako.

Doktor Ernst Grafenberg je 1950. godine našao još jedan "okidač" zadovoljstava koji se nalazi u vagini. To "dugme" zadovoljstva njemu u čast nazvano je Grafenbergova tačka ili skraćeno G tačka. Mnogi medicinski stručnjaci (uglavnom muškarci) i dalje tvrde da je postojanje G tačke mit. Ipak, milioni žena se neće složiti sa njima

Ovu tačku popularizovali su seksolozi 80-ih godina prošlog vijeka. Utvrdili su da stimulacija G tačke dovodi do snažnog ženskog orgazma koji u nekim slučajevima dovodi i do ženske ejakulacije. Pronalazak G tačke je postao nešto poput Svetog grala seksualnih užitaka i za muškarce i za žene.

Šta je ustvari G tačka?

Nalazi se na prednjem vaginalnom zidu i najlakše ju je pronaći kada je žena seksualno uzbuđena, jer se ponaša kao erektilno tkivo i napuni se krvlju. Nalazi se oko 3 do 4 centimetra unutar vagine na prednjem zidu materice (to vam je ona strana gdje je i pupak).

Kako pronaći G tačku?

Najlakše ju je naći dok je žena seksualno uzbuđena, zato ne preskačite predigru ni slučajno. Neka partnerka legne na leđa. Stavite prst u vaginu i savijte ga kao da dozivate nekoga (nokti obavezno moraju biti posečeni). U tom trenutku bi trebalo da ste na pravom mestu. Tekstura tog područja bi trebala biti nešto grublja od tkiva koje ga okružuje. Lagano, vrhom prsta, masirajte G tačku. Trebali biste osetiti kako polako raste i postaje tvrđa. Kada se to desi, opet lagano, tapkajte prstom po njoj. Reakcija neće izostati, bilo da je to zadovoljstvo ili iznenađenje.

Ako ne dobijete reakciju, kako dalje?

Nemojte se obeshrabriti ako očekivana reakcija izostane. Pitajte je da li oseća išta kada dotaknete to područje. Ipak, G tačka se ne nalazi na vaginalnom zidu, nego u njemu. Ponekad pomaže da laganim pritiskom masirate područje iznad pubične kosti, dok stimulišete G tačku.

Ako orgazam izostane i ako ne uspete pronaći "dugme zadovoljstva", sasvim sigurno će vam žene bit zahvalne na pokušaju. I nemojte se predati odmah. Vežbanje čuda čini. A do tada, valjda znate gde je klitoris.

Izvor. nadlanu

Pogledajte još