#MOJAKRAVICAFOODTALK2016 - Jelena Bačić Alimpić: Nisam prihvatila trend "prvo fotografišem, pa onda jedem"

Konferenciju otvara Christine Moro, Ambasadorka Francuske, Goran Sečujski, sekretar za privredu Grada Novog Sada, a svim prisutnima obratiće se i Ženja Aćimović, glavna urednica kulinarskih izdanja Color Press Grupe. Ovogodišnja konferencija, pod sloganom "Food Revolution", predstaviće nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji, novu publiku restorana u regionu kao i nova imena na regionalnoj vinskoj sceni.

Pored zanimljivih panela i studija slučaja posetioci "Moja Kravica Food Talk 2016" konferencije imaće priliku da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde će se predstaviti više od 20 izlagača iz regiona.

Moderator panela "Sweet Revolution: Inovacije u poslastičarstvu" biće književnica Jelena Bačić Alimpić.

Da li u svoju kuhinju uvodiš novitete, nove tehnike, recepte ili si više tradicionalista po pitanju kuvanja?

- I jesam i nisam tradicionalista. Volim tradicionalna jela sa našeg podneblja, ali i da eksperimentišem sa novim receptima i ukusima. Takođe, gde god da putujem po svetu, uvek probam specijalitete lokalne kuhinje, pa čak i kada nisu po mom ukusu.

Da li si prihvatila trend "prvo fotografišem, pa onda jedem"?

- Ne. 🙂

Da li čaša dobrog vina ili ukusna hrana daju bolju inspiraciju za pisanje knjiga?

- Časa vina svakako, ali moram priznati da dok pišem i dok sam u procesu stvaranja novog književnog dela, na hranu retko pomislim. 🙂

Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavama za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2016/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.