FASHION TERMINATOR: Politički nekorektno #1

Taman kad sam, gledajući onu Blejk Lajvli kako se u poodmakloj trudnoći u desetak različitih odevnih kombinacija lomata po Kanu na vrtoglavim potpeticama, pomislila kako je veća verovatnoća da vidim porođaj na štiklama, nego trudnicu koja će znati da se obuče i izgleda lepo i bez dvanaestica, desilo se čudo!

Hvala pevačici Ildi Šaulić, i inače uvek prijatnom modnom osveženju na domaćoj estradnoj sceni, što je “smogla snage” da u trudnoći ne izgleda niti “seksi, niti “zanosno”, već lepo i zamislite - TRUDNO.

Kosa i ten su joj nikad lepši i ako mene pitate Ilda, koja se u petom mesecu trudnoće slikala za magazin Hello, čist je vintage. U najlepšem smislu te reči.

(old_image)

Ubiše ove što belosvetske, što domaće poznate trudnice, više zaokupljene time kako da ne izgledaju trudno nego samom trudnoćom. Hello, pa u drugom stanju ste!!

A tek kad krenu sa postporođajnim dijetama… Svaki put kada ih vidim izgladnele, ne mogu a da ne pomislim kako su srećnije zbog toga što su (u najgorem slučaju) vratile devojački stas, nego što su se, kako se to obično kaže, ostvarile i kao majke.

Gledam ovu mladu pevačicu Nevenu Božović i razmišljam o tome kako mi nikada nije bilo jasno zbog čega se neki uporno motaju po showbiz svetu kada jednostavno nisu za to.

Devojka je lepa i talentovana, vrti se već neko vreme po mestima na kojima treba biti viđen, ali taj “bambi” pogled i taj njen dosadni šifonjer… Nedavno se na promociji limitirane edicije Jana bočice pojavila u standardno bez mirisa, ukusa i boje odevnoj kombinaciji, prikladnoj eventualno za odlazak na proslavu drugaricinog rođendana. Nevena draga, usudi se da malo eksperimentišeš!! I “BEZOBRAZNI” karmin ili lak za nokte su neko rešenje.

Da se razumemo, nije ona jedina. Ima takvih pristojnih, talentovanih i lepih, a potpuno nesnađenih i dosadnih još. Najlakše ih je prepoznati po tome što svaki put kada ih uhvati kamera izgledaju kao da ih je neko daleko bilo naterao da se pojave na događaju. Lepo čovek ne zna da li da ih pošalje na scenu ili u sigurnu kuću…

Ne mogu da kažem da mi je baš najjasnije šta bi tačno trebalo to da znači, ali recimo da sam se navikla na, doduše već pomalo ofucanu, ali i dalje aktuelnu, frazu “oblačim se u skladu sa raspoloženjem”… Valjda nešto u fazonu “sivi minimalizam” za sivi dan, cvetni print na radost… Ili je možda obrnuto, nemam pojma.

Novina za mene jeste odabir garderobe u skladu sa emotivnim statusom, koji je rekla bih na ovim prostorima patentirala, a ko drugi nego ovdašnja dama od mode i stila, Snežana Dakić.

(old_image)

Baš kao što se Keri Bredšo u jednoj od epizoda serije “Seks i grad” prigodno – od odeće, preko nakita, pa do frizure, “REDIZAJNIRALA” u prvu damu kad je počela da se zabavlja sa političarem, tako je i naša poznata novinarka čim je “stavila tačku na vezu sa dve decenije mlađim glumcem”, zamenila i mladalački stajling – casual jeans, vesele šortseve, otkačene kape i uggice, damskim outfitom – koktel haljinama, elegantnim salonkama i pismo tašnama. Upravo tako skockana promovisala je svoj “ponovo slobodna” status na prijemu u crnogorskoj Ambasadi povodom Dana nezavisnosti susedne nam države. Kolor, dužina i kroj haljine, cipela – sve pet, jedino bih po frizuri rekla da period tranzicije od uparene do singl dame još nije u potpunosti okončan.

I dok jedni raskidaju, drugi se zaljubljuju. Tako je to u prestonici, nikad dosadno. Osmeh se na lice ovih dana vratio pevačici Ani Nikolić, koja (bar ako je suditi po fotografijama objavljenim u Scandalu) spada u grupu srećnica koje mogu da žive od ljubavi.

(old_image)

Rekla bih da se “devojka od čokolade” rešila viška kilograma, odnosno, da je uspela da se “SKINE” sa slatkiša, grickalica i definitivno druge večere.

Bravo Ana, sad još samo da smanjiš doživljaj sa Kardašijankama. Pa njih i u Americi sve manje gledaju. Trćenje u fazonu Kim Kardašijan je totalni out, a i zamotavanje u crno od glave do pete baš i nije neka fora.

Vreme je da ponovo otkriješ boje, a ni druženje sa makazama ne bi škodilo. Ukratko, presvuci se i sredi frizuru – teški singl dani su u tvom slučaju stvar prošlosti. Vreme je da tako i izgledaš.

Svakako najveće prošlonedeljno iznenađenje za mene je mlada pevačica Rada Manojlović, koju jedva da sam prepoznala na fotkama u “Skandalu”. Do juče skromno devojče rodom iz sela u okolini Požarevca, Rada se držala proverene, takozvane sportska elegancija, formule – ako pokažeš noge, zakopčaj se do grla. I obrnuto – uz dublji dekolte, duža suknja ili pantalone. Ukratko, pristojna i odmerena.

(old_image)

Sad gledam, a Rada sve pocepana u bajkerskom, od glave do pete, crnom fazonu. I to uslikana u po bela dana!

Ako je verovati novinarima, za sve (uključujući i BAD HAIR DAY) kriva je hemija, tačnije lekovi za smirenje na koje se navukla.

Šta da kažem, ne valja ti posao, mlada damo. Pod hitno reci “ne” tabletama i vrati se u teretanu. Spavaćeš kao beba i ojačati muskulaturu. Jer, u svetu koji si birala bez ozbiljnih mišića nema opstanka.

Ruku na srce, najviše uživam u estradnim pričama iz kategorije “verovali ili ne”, poput sada već istorijske izjave Maje Nikolić da nije ugradila silikone, već je smršala pa joj zato grudi izgledaju veće.

Takvih je bisera u međuvremenu bilo koliko hoćeš i zaista mi je neverovatno da još uvek (u vreme kada i misice javno govore o intervencijama) neke dame sa naše javne scene na sve moguće načine pokušavaju da nas ubede da izgledaju mlađe od svojih ćerki samo zahvaljujući DIJETI i dovoljnom unosu tečnosti.

Možda to i radi posao kada imate dvadeset i neku, ali za dame koje su odavno zagazile u petu deceniju bojim se da je potrebno malo veće čudo.

Zato mislim da se voditeljka Lea Kiš, koja je izjavila za Skandal kako bez ijedne intervencije, već samo zahvaljujući zdravom životu, izgleda 15 godina mlađe (čitaj kao devojčica) ili a) priključila na novosadski Vodovod, kojim kao što je poznato teče osveštana voda ili je b) ipak pala makar omanja intervencija, tipa zatezanje kapaka i slično.

(old_image)

U svakom slučaju, navijam za Leu i verujem da njeno vreme tek dolazi. Pa, Stoja je morala pod nož kako bi se podmladila za “samo” 10 godina!

Vremena se menjaju, pa tako ni biznis nije ono što je nekada bio. Danas, ako želite da budete uspešni u poslu, morate i da izgledate. Zapravo neretko je to sasvim dovoljno. U svetu modernih menadžera gotovo da je nezamislivo da uspešan poslovni čovek ima stomak ili podvaljak, te je skalpel odavno i u biznisu postao uobičajna pojava.

I tu nije kraj agoniji uspešnih. Jer, što si uspešniji, to moraš i bolje da izgledaš. Više, brže, bolje pobednička je formula u svakom smislu.

Stoga sam se malo zabrinula za karijeru Milke Forcan, nakon što sam je videla na crnogorskom prijemu. Da mi ne zameri, ali bih rekla da se malko “PUFNULA”, što kada se prevede na savremeni biznis diskurs može da znači da joj u poslu baš i ne ide najbolje. Znate ono, višak slobodnog vremena, dokolica, nezdrave grickalice…

A možda je samo uhvaćena u nezgodnom trenutku, između dva detoksa. U svakom slučaju, haljinica je sasvim pristojna, a cipele su desetka.

(old_image)

Ko kaže kako je lako opstati na estradi, definitivno nema pojma. Te nemoj jesti, te vežbaj, te zalepi nokte, te menjaj celokupni stajling… I taman kad sve to nekako poradiš, hop! Neko ti “mazne” foru. Nešto slično nedavno se dogodilo Dari Bubamari, čiju je prepoznatljivu frizuru koju je pevačica neumorno brendirala, bez pitanja i/ili dozvole “POZAJMILA” niko drugi do eks političarka, a trenutna direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan.

I šta sad da radi naša Dara? Ostalo joj je samo da dodatno raskopča dekolte (koji se sad već opasno približio pupku) i produži šlic…

Slučajno ili namerno, tek na jednom od nastupa šlic se približio dekolteu, sevnule su i gaćice, a ono što bi valjda trebalo da bude haljina, krajnje neizvesno opstajalo je još samo u predelu oko struka.

Kada se sve sabere i oduzme, kod Dare je rezultat uvek isti – zagledana u Merlinku, uvek na kraju ispadne nešto kao balkanska verzija Doli Parton.

Uostalom, koga briga? Njenim fanovima upravo se takva dopada. A to je, uglas će sve naše zvezde i zvezdice, jedino važno.

Osetljiva na nepravdu kakva jesam, htela sam ovog puta da stanem u odbranu starleta, za koje izgleda niko u zemlji nema lepih reči. Ispadne da smo ovako podeljeni samo na temu starleta uspeli da se dogovorimo.

Ha, razmišljam nešto, neće biti da su one baš za sve krive i da ništa ne rade kako treba.

Ok, ako i nemaju jasno definisano zanimanje, valjda nešto ipak imaju.

I, krenula sam redom u potragu – Stanija, Marija Ana Smiljanić, Tamara Đurić, Soraja… Vrlo brzo pomalo razočarana uverila sam se da tu baš i nema puno toga.

Uglavnom bezazleni fetiši, tipa čipkani vešeraj, mrežasta čarapa i prilično trapavo izabrana platforma. Naravno, nađe se i poneki opasni baja, tipa verenik i slično.

(old_image)

Za iznenađenje se postarala Stanija, koja je prema pisanju Stara, u jednom beogradskom klubu išamarala devojku. Navodno su je isprovocirali, a ja se nešto mislim možda uzrok problema leži u odabiru odevne kombinacije.

Rekla bih da je starleta ovog puta nesmotreno preterala, jer je u provod (šok i neverica!!) krenula OBUČENA, u pantalonama koje čak nisu bile ni iscepane na kolenima.

Kad malo bolje razmislim, s obzirom na situaciju, dobro je da se sve završilo na šamaranju.

Pogledajte još