JUBILARNO 100. IZVOĐENJE: A gde su kokoške?

O svom autorskom projektu Tatjana Kecman i Monika Romić, koje igraju i glavne role u komadu, kažu:

- Ova priča inspirisana je istinitim događajima. Satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac, bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. U prvom delu procesa na papir smo stavljale priče iz glumačke i pozorišne stvarnosti. Te priče smo kroz improvizaciju pretvorile u scene, dramaturški uvezeane u pletenicu koja vodi gledaoca kroz tragikomične situacije do potpune katarze. Ovom predstavom mi ne propagiramo, već na paradoksalan način, kritikujemo ovakvu vrstu pozorišnog stvaralaštva.

Komad je prikazan na brojnim festivalima: "Borini dani" Vranje - festival revijalnog karaktera; "Dani komedije" Bijeljina - nagrada za najbolju glumicu festivala Tatjana Kecman; "Dani pozorista" Mrkonjić grad - najveći broj glasova publike; Pozorišni festival Bački Petrovac - festival revijalnog karaktera; "Nisville" jazz festival; Festival duodrame u Topoli.

Takođe, predstava je igrana u zemlji i inostranstvu: Aleksinac, Paraćin, Valjevo, Zemun, Zaječar, Knjaževac, Svilajnac, Gornji Milanovac, Ruma, Kikinda, Zrenjanin, Leposavić, Zubin potok, Pančevo, Beočin, Arilje, Bijeljina, Mrkonjić grad, Tuzla, Zenica, Prijedor, Sarajevo, Kakanj, Gradiška, Koprivnica, Rijeka, Amsterdam, Roterdam i Tilburg samo su neki od gradova u kojima je publika uživala u ovoj komediji.

Slični članci
1 komentar
  1. Ana says

    Tatjana Kecman je vanserijska glumica! Da je srece da je vidjamo cesce, i u sto zahtevnijim ulogama, jer ako iko moze da izgura kompleksne, viseslojne, teske likove, Tatjana moze.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.