Pentagon utvrdio propuste oficira u Teksasu

VAŠINGTON, 15. januara 2010. (Beta-AP) - Istraga koju je sproveo američki Pentagon o pucnjavi u vojnoj bazi Fort Hud u Teksasu, kada je ubijeno 13 ljudi, mogla bi da dovede do kažnjavanja osam oficira, rekao je jedan neimenovani američki zvaničnik.

Očekuje se da će američki ministar odbrane Robert Gejts nalaze istrage o tim oficirima predati vojsci radi dalje istrage i mogućeg kažnjavanja. Nalazi Pentagona, prema anonimnim izvorima su pokazali da je pet do osam nadležnih koji su znali ili je trebalo da znaju o nedostacima i nepredvidivom ponašanju Nidala Hasana, napravilo propuste.

Ti oficiri su nadgledali Hasana za vreme studija medicine i kada je počeo da radi kao vojni psihijatar. Prema podacima iz izveštaja, Hasanovo viđenje islama postajalo je sve radikalnije kako je obuka odmicala, a rasla je zabrinutost i u pogledu njegove stručnosti.

Pretpostavljeni su ipak nastavili da pozitivno ocenjuju Hasanov učinak, što mu je omogućilo napredovanje u službi i dovelo do postavljenja u Fort Hud.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.