RODITELJI, OVO DUGUJETE SVOJOJ DECI: Naučite da se ponašate odgovorno na suncu

Zaštita od Sunca mora da postane deo svakodnevne rutine, baš kao pranje zuba i urku. Sunce ne sija samo na plaži zato decu moramo štiti pri svakodnevnim aktivnostima, kao što su odlazak do vrtića, parka i u šetnji.

U okviru nacionalne akcije za rano otkrivanje raka kože “ Pregled za sve” Eucerin Srbija i BENU apoteke organizuju Savetovalište za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu. Tokom tri dana rada Savetovališta ( od 3. do 5. juna) u prizemlju tržanog centra Ušće roditelji imaju priliku da razgovaraju sa dermatologom Dr Milicom Vučinić.

(old_image)

Već prvog dana veliki broj roditelja je pokazao ineteresovanje da se upozna sa specifičnostima delovanja sunca na dečiju kožu., mogućim negativnim posledicama i pravilima ponašanja tokom izlaganja suncu u cilju prevencije štetnih psledica UV zračenja.

(old_image)

Dok roditelji razgovaraju sa dermatologom deca će se zabavljati ali i nešto naučiti. Naime organizatori su im pripremili igre koje će ima na lep način pokazati kako da se zaštite od sunca.

(old_image)

Akcija “Pregled za sve”, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u fokusu ima rano otkrivanje i prevenciju pojave raka kože. U okviru akcije već su preduzete mnnoge aktivnosti na polju informisanja svih starosnih i socijalnih grupa o preventivnim merama koje bi trebalo preduzimati kako bi se samanjio rizik neželjenog dejstva sunčevog zračenja na kožu

Pogledajte još