OTVORENI DANI SLOVENIJE: Pogledajte kakav vas program danas očekuje

Dane Slovenije otvorio je Ambasador Slovenije u Beogradu NJ. E. Vladimir Gasparič.

(old_image)

Svi prisutni Beograđani uživali su u muzičkom nastupu benda društva Kredaricaiz Novog Sada, koji je izveo slovenačku tradicionalnu muziku, a potom je sve goste oduševio spektakularani folklorni nastup sa igrama iz Slovenije KUD -a iz Kostolca.

(old_image)

(old_image)

Svečano je otvorena mini izložba slovenačke akademske slikarke Majde Zorko – Gasparič, supruge ambasadora Slovenije u Beogradu. Izložba će trajati sve do nedelje, a sve informacije u vezi sa izložbom možete dobiti na štandu Turističke Organizacije SlovenijeiAmbasade Republike Slovenije, koje su prvog dana događaja Beograđanima predstavile Sloveniju kao popularnu turističku destinaciju.

(old_image)

(old_image)

Sada već tradicionalno, četvrti put, ove nacionalne manifestacije prate i promocije hrane, pića i poslastica zemlje koja je tema ovih promotivnih događaja. Tako je bilo i ovog puta, posetoci prvog dana Dana Slovenije mogli su da probaju tradicionalne slovenačke poslastice - Prekmursku gibanicu i Bledsku krempitu koje su spremili vrsni i vešti poslastičari hotela Life design iz Beograda.

Za degustaciju mortadela i pršuta bili su zaduženi gastronomski stručnjaci slovenačkog premium brenda Kras. Pored vrhunskih suhomesnatih proizvoda, Kras je služio i sjajno vino ovog slovenačkog kraja - čuveni Teran. Ljubitelji piva uživali su uz popularno slovenačko Laško pivo, koje su hostese delile svima koji vole ovaj osvežavajući napitak.

(old_image)

(old_image)

Slovenački brend Gorenje predstavio je svoj prodajnia sortiman, a NLB banka pružila je posetiocima korisne informacije o svojim atraktivnim bankarskim uslugama. Dok je Triglav osiguranje na otvaranju manifestacije sve prisutne upoznao sa svojom ponudom raznovrsnih polisa osiguranja.

U subotu 4. juna od 12h NLB bankasvim mališanima će pokloniti lutkarsku predstavu “Princ Marcipan”, od 15h najmlađi će moći da uživaju u oslikavanju lica u popularnim dečijim i slovenačkim motivima, dok će od 16h kreativnu jezičku radionicu o učenju slovenačkog jezika organizovati Škola stranih jezika Infinitiv u saradnji sa Katedrom za slovenački jezik. Od 18h nastupa hor “Pojoča družba” Društva Sava – Društva Slovenaca u Beogradu.

Dođite u subotu 4. juna u Stadion Šoping Centar da se sjajno zabavite i upoznate Sloveniju, njenu kulturu, jezik i običaje.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Pogledajte još