PROMENA VREMENA KRAJEM MESECA: Očekuju nas pljuskovi i grmljavina, a od 20. juna vadite kupaći

Ponegde je moguća nepogoda sa jakim pljuskom i gradom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura biće od 10 do 17, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko 15, najviša oko 25 stepeni.
Prema nešto dugoročnijoj prognozi, stabilnije vreme bez padavina nas očekuje krajem meseca, odnosno od 20. juna. Lepa vest je da su za taj period najavljeni sunčani dani, bez padavina, sa temperaturom do 30 stepeni.

Prognoza za narednih sedam dana

Prema izgledima vremena za sedam dana, u nedelju i ponedeljak biće promenljivo oblačno s čestom pojavom kratkotrajne kiše, pljuskova i grmljavine.

Ponegde je moguća i nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. U utorak i sredu u većem delu pretežno sunčano, samo ponegde na istoku i u planinskim predelima popodnevni pljusak i grmljavina.

Od četvrtka promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura bez bitnije promene, maksimalne vrednosti od 23 do 27 stepeni.
Izvor: Agencije

(old_image)

Pogledajte još