Ko je preuzeo opštinu Štrpci?

ČAGLAVICA, 15. januara 2010. (Beta) - Zgradu Skupštine opštine Štrpce, koja radi u sistemu Vlade Srbije, preuzelo je rukovodstvo opštine izabrano nakon izbora koje je organizovala Priština, javio je danas KiM Radio.

Zvonko Mihajlović, predsednik opštine koja radi u sistemu Vlade Srbije, rekao je da su opštinari lojalni Prištini nasilno ušli u zgradu opštine.

Sa druge strane, portparol Bratislava Nikolića gradonačelnika izabranog na kosovskim izborima Dalibor Jeftić rekao je za KIM radio da nisu tačne optužbe da je zauzeta zgrada opštine već samo kancelarija predsednika.

Jeftić je negirao i da je u zgradi opštine bilo incidenta ili da je dokumentacija izbačena iz kancelarija. "Novoizabrani gradonačelnik je ušao u svoju kancelariju. Jedino su kancelarija gradonačelnika i njegovih pomoćnika preuzete. Sve ostalo funkcioniše normalno. Srpska opština radi, servis građana je tu", rekao je Jeftić dodajući da su predstavnici opštine u sistemu Vlade Srbije odbijali sve predloge o mirnom preuzimanju prostorija.

Vlast su, nakon kosovskih lokalnih izbora, formirali Samostalna liberalna stranka i Demokratska partija Kosova Hašima Tačija. Za predsednika opštine izabran je Bratislav Nikolić. U Štrpcu Srbi čine 70 odsto populacije.

Pogledajte još