SANJA UMRLA NA MEDENOM MESECU: Udala se u nedelju, sutra je sahranjuju

0

Sanja Jerinić (20), iz Nemenikuća kod Sopota, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je u sredu u užičkoj bolnici. Njeno telo danas je doneto u kuću u naselju Nemenikuće u Sopotu gde je živela poslednjih 10 meseci od kako je počela da živi sa suprugom Srđanom.

Kovčeg sa telom nesrećne devojke u porodičnu kuću su doneli njen suprug Srđan i njen otac, a u njoj je u tom trenutku bila i Sanjina majka. Ona je u jecajući pritrčala kovčegu i rekla: “Zašto nisam ja otišla umesto tebe, ti treba još da živiš!”

Nesrećna devojka bila je sa suprugom na medenom mesecu na Zlatiboru, gde joj je pozlilo u sredu rano ujutru. Sanja je prevezena u užičku bolnicu na odeljenje patologije trudnoće. I pored terapije, kako kažu u bolnici, njeno stanje se naglo pogoršavalo, pa je prebačena na intenzivnu negu, gde je ultrazvukom utvrđeno da je beba umrla. Da bi bio spasen život trudnice, konzilijum lekara doneo je odluku da se hitno uradi carski rez. Međutim, posle ginekološkog zahvata i drugih terapija, njeno stanje se nije poboljšalo i Sanja je preminula. Njeno telo je poslato na obdukciju.

Sanjini rođaci iz Nemenikuća šokirani su njenom smrću.

U subotu je njoj i Zoranu bila svadba. Svi smo se veselili. Sanja je bila prelepa, zadovoljna, srećna. Već su ranije planirali da odu na Zlatibor. Mislili su da će joj to kao trudnici prijati… A onda su redom počele da stižu strašne vesti, da joj je pozlilo, da je beba umrla, a onda da ni Sanje više nema. Strašno. Njen otac je iz Nemenikuća. Sa njim je odrasla. Tu joj je i nova porodica Marinkovića, muž Zoran, njegovi roditelji. Svi oni, celo selo je u šoku. Niko ne može da poveruje da se pribere – kaže jedna Sanjina rođaka koja tvrdi da nesrećna devojka nije imala nikakvih zdravstvenih tegoba.

Sanjin svekar Zoran kaže da su lekari učinili sve što je u njihovoj moći. Prema rečima, našeg sagovornika, Sanja je imala neku vrstu epileptičnog napada.

U dva sata posle ponoći tražila je pomoć. Nakon toga kažu da je bila dobro da bi se u bolnici onesvestila.

Za osoblje u bolnici Zoran kaže da ne može da priča ništa loše.

– Mom sinu su dozvolili da sve vreme bude tu. I mladin otac je stigao oko šest sati. Čak su ga pustili i da je poljubi.

On je danas prišao novinarima okupljenim ispred njihove kuće i rekao:

“Ne krivim lekare. Oni su valjda uradili sve što je trebalo.”

Prema rečima Sanjine maćehe, ona nikad nije bolovala od epilepsije i potpuno je nejasno šta se dogodilo. Ostali članovi porodice koji su se danas okupili u porodičnoj kući Jerinića nisu želeli da komentarišu ništa, samo su sedeli i ćutke plakali za Sanjom.

Sutra sahrana

Sanja će biti sahranjena sutra na groblju u Sopotu, u blizini kuće u kojoj je živela.

Izvor: Blic

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.