Saznali smo ko diktira trendove u modnoj i beauty industriji

Vesna de Vinča je pisac, novinar, TV autor i event producer. Napravila je preko 40 ekskluzivnih intervjua, TV portreta sa nedodirljivim likovima širom planete: Nelsonom Mandelom, Simonom Vizentalom, Muamerom El Gadafijem, Arturom Klarkom, Jaserom Arafatom, Pako Rabanom, Đinom Lolobriđidom…

Svi učesnici složili su se oko toga da trendove diktiraju velike kompanije, a Srđan Šveljo je napomenuo da bi zbog toga trebalo da budemo unikatniji, jedinstveni i slobodniji.

Marija Andrić, sa 40.000 pratilaca na Instagramu, rekla je da se pratioci na ovoj i drugim društvenim mrežama stiču mukotrpnim i kvalitetnim radom, ali i konstantnim prisustvom na društvenim mrežama.

Ana Dodig rekla je da su blogovi jedan od kanala putem kojih se plasiraju već postavljeni trendovi, a Alex Đorđević da su društvene mreže donele luksuz na globalnu scenu, ali i jedinstvenost izrade proizvoda, koji su skupi upravo iz tog razloga.

Nemanja Maraš govorio je o pojavi potrebe za individualnođću posle 50-tih godina kad su ljudi shvatili da im je ispran mozak i život izdiktiran, što je uradio Edward Bernaise, čovek koji je izmislio PR.

Aleksandar Đikić nadovezao se na priču o individualnošću i složio se sa time da industrija diktira trendove, što ne znači da treba da bude i naš cilj, već je unikatnost ono što se danas ceni i fali. Iza Razija uporedila je konverzaciju na panelu sa jednom od scena iz filma “Đavo nosi Pradu”, iz razloga što sve ono što nosimo, biramo, kupujemo, ustvari su stvorile velike industrije i kompanije, a da mi toga nismo svesni.

Pogledajte još