HOROR U NOĆNOM KLUBU: U napadu teroriste ubijeno 50, ranjeno 53 – napadač likvidiran! (VIDEO)

Pedesetoro ljudi je poginulo, a 53 je ranjeno u napadu koji se dogodio u noćnom klubu u Orlandu, izjavio je gradonačelnik tog grada Badi Dajer. Predstavnik FBI je izjavio da je, za sada, još rano karakterisati pucnjavu u Orlandu kao teroristički napad.

Masovno ubistvo u klubu u Floridi izvršio je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Omar Matin, saopštio je televizijski kanal Si-Bi-Es, pozivajući se na izvor.

Presednik SAD Barak Obama obavešten je o pucnjavi u Orlandu.

Predsednik je zatražio da ga redovno informišu o tome kako FBI i druge federalne službe rade zajedno sa policijom Orlanda na prikupljanju informacija. On je naredio da federalna vlada pruži svu neophodnu pomoć u istrazi i za podršku građanima“, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Pucnjava i napad u noćnom gej klubu u Orlandu može da se smatra „domaćim terorističkim incidentom“, rekao je danas lokalni šerif.

Likvidiran je napadač koji je ubio 20 osoba, saopštila je policija.

Policija je takođe saopštila da ispituje da li je napadač delovao sam.

Nakon napada 42 osobe su hospitalizovane.

Kako je policija navela, nema indicija da postoji povezanost između ovog napada i ubistva pevačice Kristine Grimi u Orlandu.

U međuvremenu, FBI je saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu.

Policija Orlanda je na Tviteru objavila da je mrtav napadač koji je ranije uzeo taoce u gej noćnom klubu „Puls“ u centru tog američkog grada.


Izvor: nadlanu