10 neverovatnih beauty prednosti limuna

Možda volite limunadu, ali vaša koža i kosa limun vole još više. On je neverovatan saveznik lepote, a evo koje su sve njegove prednosti.

Hidratacija

Pomešajte nekoliko kapi kokosove vode sa nekoliko kapi limunovog soka. Kokos će hidrirati kožu, a limun će učiniti čistom i blistavom.

Posvetljivanje

Ukoliko su vaša kolena ili laktovi tamni jednostavno ih istrljajte sa polovinom limuna. Deluje poput magije.

Tretman za akne

Možda zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali zbog toga što je limun antibakterijski, on može da pomogne u tretiranju akni. Isecite limun i iscedite sok na vaše lice. Mitiseri će da izblede pre nego što to uopšte primetite.

Čišćenje

Pomešajte nekoliko kapi limuna sa eteričnim uljem u 30 mililitara destilovane vode. Možete ga koristiti na tuferima za problematičnu kožu.

Izbeljivanje

Pomešajte sodu bikarbonu i limunov sok i nanesite na zube. A onda ih operite kao i obično, pastom i četkicom. Mnogo jeftinije nego izbeljivanje kod zubara.

Isušivanje

Nekoliko kapi limuna i esencijalnog ulja nanesite na bubuljicu, pomoći će joj da nestane brže.

Posvetljivanje

Limun je bogat vitaminom C i limunskom kiselinom, pa oni mogu da pomognu u posvetljivanju vaše kože povremeno. Vitamin C je sjajan antioksidans koji neutralizuje slobodne radikale i pospešuje proizvodnju kolagena. To znači da može da posvetli određena mesta ili lažni ten koji je „pošao“ naopako. Zapamtite da koristite faktor kada nanosite limunov sok na kožu, pošto citrus može učiniti vašu kožu osetljivijom na UV zrake.

Sjaj

Limun je sjajan za redukovanje viška masnoće.

Jačina

Ukoliko ste dugo imali gel na noktima od manikira, to znači da su vaši nokti veoma oslabljeni. Probajte da napravite miks maslinovog ulja sa limunovim sokom, i natopite vaše nokte. Ovo je dobar način da nahranite vaše nokte ukoliko su suvi i oštećeni, ali i da uklonite žutilo koje se javilo usled korišćenja tamnih lakova za nokte dugo vremena.

Svetlija kosa

Naprskajte limunov sok na pre nego što izađete na sunce i highlight u kosi tu! Limunov sok je takođe dobar u tretiranju peruti, pa ga slobodno iskoristite i za to.

Pogledajte još