Dodeljene nagrade Kritiks čois

LOS ANĐELES, 16. januara 2010. (Beta-AP) - Film "The Hurt Locker" proglašen je za najbolje ostvarenje, a njegova režiserka Ketrin Bigelou za najboljeg reditelja, na svečanoj dodeli nagrada Kritiks čois održanoj u petak u Los Anđelesu.

Najviše nagrada dobili su filmovi "Avatar" Džejmsa Kamerona i "Prokletnici" Kventina Tarantina. "Avatar" je proglašen za najbolji akcioni film, a to ostvarenje dobilo je i više nagrada u tehničkim kategorijama, kakve su kamera, montaža, scenografija, zvuk i vizuelni efekti. "Prokletnici" su nagrađeni za najbolju glumačku postavu. Kristof Volc dobio je nagradu za epizodnu ulogu, a Kventin Tarantino za scenario.

Dve nagrade pripale su filmu "Crazy Heart" - Džef Bridžiz proglašen je za najboljeg glumca za ulogu kantri pevača i alkoholičara Bada Blejka, a numera "The Weary Kind" za najbolju pesmu. Nagrada za najbolji animirani film pripala je filmu "Do neba", koji je nagrađen i za najbolju filmsku muziku. Priznanje za najbolju glumicu podelile su Meril Strip i Sandra Bulok, za filmove "Džuli i Džulija" i "The Blind Side".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.