DOKAZALA ZAŠTO JE NOVAKOV NAJVEĆI TROFEJ: Nije bitna moja haljina, već dobro za Srbiju

"Bilo bi dobro da javnost manje zanima to šta sam ja obukla, od toga šta naša Fondacija planira sve da uradi, kao i na koje sve načine mi zajedno možemo da pomognemo Srbiji. Zato apelujem na novinare da pišu o tome, o važnim stvarima za našu zemlju", rekla je Jelena i dodala:

Tokom prošlogodišnjeg konkursa na adresu Fondacije stiglo je 1.400 projekata. Izabrali smo one u kojima deca pohađaju predškolske programe u veoma teškim uslovima, a u narednih nekoliko meseci ćemo ih rekonstruisati i opremiti. U svom radu polazimo od toga da je za srećno detinjstvo svakog deteta veoma važno ulagati u programe ranog obrazovanja i razvoja, kako bismo stvorili jednake šanse za sve njih.

Verujemo da će ove investicije omogućiti da 5.000 mališana iz 20 gradova, dobiju bolje uslove odrastanja. Ovo je prilika i da pozovem sve pojedince i kompanije da razmišljaju o budućnosti naših najmlađih i pomognu kako bi deca sanjala velike snove".

Izvor: MONDO

Reč je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra 2015. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama 2014. i 2016. godine.

"Nije sve u novcu, mnogo je važnija dobra volja i želja da se pomogne drugima. Bez obzira na male plate i na to kako sami živimo, uvek treba razmišljati i o drugima. Oni koji pomažu našoj Fondaciji nisu samo ljudi koji imaju mnogo novca i žive udobno, već i oni koje nemaju uvek dovljno ni za sebe", rekla je Jelena Đoković i navle šta sve planiraju da urade do kraja ove godine, mada krajnji rok nije znala da navede jer, kako kaže, to zavisi od mnogo činilaca.

Projekti koji će biti završeni među prvima su uređenje igrališta u Novom Bečeju, opremanje dvorišta u tri vrtića u okviru PU "Radost" u Srbobranu, preuređenje stare škole za potrebe vrtića u Medoševcu. rekonstrukcija objekta PU "Naša radost" u Aleksandrovcu, zatim adaptacija stare škole za potrebe vrtića u Medoševcu kraj Niša i rekonstrukcija objekta "Veseli cvetovi" u Smederevu.

"Učinićemo sve da popravimo situaciju u Žagubici u PU 'Poletarac' gde mališani dane provode u lošim uslovima i nemaju adekvatne igračke, stolove i stolice. Radujemo se što će deo Doma zdravlja u Prnjavoru za koji mesec biti nova Školica života, dok će Mesna zajednica u Odžacima, takođe biti prilagođena potrebama mališana, pa će i tu nići deseta po redu Školica života", rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.

Pogledajte još