Zimonjić i Nestor do prve titule u sezoni

BEOGRAD, 16. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su svoju prvu titulu sezone, pošto su pobedili na turniru u Sidneju. 

Zimonjić i Nestor su u finalu u konkurenciji dublova savladali Britanca Rosa Hačinsa i Australijanca Džordana Kera sa 2:0 (6:3, 7:6).

"Kako je turnir odmicao igrali smo sve bolje. Ovo nam je bila odlična priprema za Otvoreno prvenstvo Australije. Nadamo se da ćemo ove sezone igrati dobro i da nam se neće ponoviti razočaravajući rezultat iz prošle godine kada smo ispali već u drugom kolu", rekao je Zimonjić.

Srpsko-kanadski tandem tako je stigao i do 250 bodova na ATP listi i 20.430 dolara. Pet odsto od te zarade Zimonjić i Nestor će, kako su danas objavili, pokloniti kao pomoć nastradalima na zemljotresu u Haitiju.

"Mi i ne možemo da pojmimo koliko je razoran bio taj zemljotres i samo pokušavamo da onima koji su stradali pomognemo koliko možemo", naveo je Nestor.

Titula u Sidnej Zimonjiću i Nestoru je 17. koju su osvojili nastupajući zajedno. Prošle sezone osvojili su devet titula, uključujući i onu sa Vimbldona.

Zimonjić je ukupno sakupio 33 titule, a igrao je i još 21 finale.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.