Ice Iceberg u Beogradu

Modna agencija "Fabrika", u saradnji s Muzičkom Televizijom Srbije (MTS), u njihovom novootvorenom multimedijalnom prostoru, adaptiranom hangaru starog aerodroma Beograd, organizovala je modnu reviju najnovije kolekcije Ice Iceberg, za sezonu jesen/zima 2007/2008

Beograd se uvrstio među retke svetske metropole koje svojoj javnosti predstavljaju najnovije modne trendove dizajnerskih robnih marki, samo nekoliko nedelja nakon milanskog sajma mode. Robna marka ICEBERG danas nudi zaokruženi dizajn za mlade muškarce i devojke, kojeg dopunjavaju razni modni dodaci: kravate, časovnici, parfemi, naočare, cipele... Najveći potencijal robne marke "Iceberg" je modna linija ICE ICEBERG.

Ice Iceberg se u svojoj kolekciji poigrava u romantičnom, seksi raspoloženju. Linije osnovnih krojeva privijaju se uz telo i ističu njegovu liniju, materijali meko padaju, a bleštavi ukrasi od veštačkog kamenja svakodnevnom životu dodaju glamur. Preovlađuju cvetne aplikacije, čipka i vez. Tajna se krije u ikoni kolekcije – vili Zvončici koja se kao aplikacija ili vez pojavljuje na haljinama, top-majicama, T-majicama, pantalonama, a i na modnim dodacima. Među bojama preovlađuju maslinasto zelena, roze, žuta, kamilje smeđa, crna, siva, bela i crvena.

Iako je u super sređenom hangaru bilo jako vruće nije nam bilo teško da se prepustimo uživanju u zimskoj kolekciji. Mušku kolekciju predstavlja briljantna verzija najtragičnije ljubavne priče o Romeu i Juliji koja je uklopljena u futurističku sredinu, negde između Njujorka i Los Anđelesa godine 2027. Drevni sukob između dveju porodica u kolekciji je izražen odećom ukrašenom kožnim dugmadima, svetlucavim površinama, laserskim dizajnom bojenoj ili poprskanoj zlatom i srebrom. Majice su pune cvetnih aplikacija, renesansnog veza i grčkih motiva. Jaku notu odeći daju tematski simboli i grbovi. Pletivo je od lakog kašmira s rebrastim motivom. Ako je Zvončica ikona ženske kolekcije, onda je to Petar Pan u muškoj. Među bojama preovlađuju bela, crna, zelena, maslinasto zelena, smeđa, indigo plava i siva.

Svečanom otvaranju ovog multimedijalnog studija, modnoj reviji i dobroj živoj svirci prisustvovali su Verica Rakočević, Aleksandra Radović, Milka Forcan, Ivana Jordan, Cile Marinković i mnogi drugi.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još