Stradalo najverovatnije i do 200.000 ljudi

PORT-O-PRENS, 16. januar 2010. (Beta) - U katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Haiti stradalo je najverovatnije oko 200.000 ljudi, a tri četvrtine glavnog grada Port-o-Prensa moraće da bude iznova izgrađeno, saopštile su vlasti te karipske zemlje.

"Do sada su pronađena tela 50.000 poginulih. Prema našim procenama u zemljotresu je ukupno stradalo između 100.000 i 200.000 ljudi, iako nikada nećemo saznati pravi broj stradalih", izjavio je Rojtersu ministar unutrašnjih poslova Haitija Pol Antoan Bjen-Eme, a prenosi kineska agencija Sinhua.

Državni sekretar za javnu bezbednost Aramik Luis izjavio je da je do sada u zajedničkim grobnicama pokopano oko 40.000 ljudi.

Kako prenosi kineska agencija, zemljotres jačine 7 stepeni koji je u utorak posle podne pogodio Haiti, jedan je od deset najsmrtonosnijih zemljotresa koji su ikada registrovani u svetu. Nekoliko dana nakon tragedije, glavni grad Haitija je postao plen pljačkaša, dok po ulicama leže tela stradalih prekrivena prašinom. Iz zatvora u Port-o-Prensu, koji je najviše pogođen zemljotresom, i okolnih mesta pobeglo je više hiljada zatvorenika.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.