ULTRA LAS MINUTE PONUDA KON TIKI TRAVELA: Raskoš Havane s odmorom u Varaderu za 1.799 evra

Ona druga, jednako privlačna, mogla bi da bude priča o čudesnim gradovima u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima je naročito impresivna Havana. Ono što je istina jeste saznanje da je prestonica Kube sa svojom kolonijalnom arhitekturom istovremeno velegradski dinamična kao što je i starinski romantična.

Kuba je zanimljiva i zarad svog naroda. Ljudi, podjednako mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek su nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani. Svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju.

(old_image)

Havana
Ali, Kuba nije samo Havana. Kuba je i raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom. Adresa ovog uživanje je letovalište Varadero. Odmor u vom prostoru se pamti za sva vremena.

Sve navedeno je i pozivnica za ono što svojim putnicima daruje agenciji Kont Tiki kroz ultra last minute ponudu s polaskom 24.juna. Cena aranžamana u trajnju od 15 dana sa 13 noćenja u Havani i Varadru je 1.790 odnosno 1.990 evra u zavisnosti od hotela u koje izaberete. Konkretno. Smeštaj u Havani je u hotelu Memories Miramar La Haban 4* na bazi noćenja sa doručkom dok su u Varederu rezervisani hotel Barcelo Solymar Arenas Blances Resort 4*
i Melia Vradero 5* u kojima je usluga na bazi „sve uključeno“.

(old_image)


Ispunite svoj san i krenite u malu ali nezaboravnu avanturu. Ukoliko vam se učini da ste prilikom slatanje u Havanu vratili vek unazad, budite sigurni da ne grešite mnogo. Jer, čitav grad deluje nestvarno i pomalo bajkovito. Nameće se i pomisao kao da je postavljena scenografija za snimanje nekog filma iz davnih vremena.Ali, ssamo nakon nekoliko trenutaka, čim zapalite prvu cigaru pre ulaska u autobus koji vas vodi do hotela, taj utisak nestaje.Već na samom putu do hotela videćete “kadilake” iz 1950. godine, zaštitni znak Kube. Nije čudo što su ovi “old tajmeri” u voznom stanju jer su Kubanci izuzetni automehaničari. Kad se neki od ovih automobila pokvari oni se rastrče po celom ostrvu da pronađu delove…Možda je I ova slika odgovor zašto je za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Čak su to i cigare i rum i umetničke slike, pa i salsa koja se igra na svakom ćošku. Ali zar to nije upravo ono što svaki putnik želi da vidi i da doživi prilikom posete Kubi.

Pogledajte još