Titule Sajncu i Depreu, Gabor Sagmajster zauzeo 59. mesto

BEOGRAD, 16. januara 2010. (Beta) - Španac Karlos Sajnc pobednik je  završenog Dakar relija u konkurenciji automobila, dok je Siril Depre bio najbolji među vozačima motora.

Jedini srpski predstavnik na Dakar reliju Gabor Sagmajster takmičenje je završio na 59. mestu u konkurenciji motora, pošto je na svom Ka-Te-Emu (KTM) reli prevezao za 77 sati, 58 minuta i 24 sekunde.

Ukupno je Sagmajster za Depreom zaostao 22 sata, 47 minuta i 47 sekundi.

Depre je poslednju etapu na svom Ka-Te-Emu završio na šestom mestu, ali je ukupnim rezultatom od 51 sata, 10 minuta i 37 sekundi bio ubedljivo prvi.

Drugi je sa sat i više od dva minuta zaostatka bio Norvežanin Pal Anders Ulevaster, takođe na KTM-u. Čileanac Kontardo Lopes je na "apriliji" sa još nešto manje od sedam minuta zaostatka zauzeo treće mesto.

Sajnc je na danas voženoj poslednjoj etapi relija do Buenos Ajresa u svom "folksvagenu" zauzeo drugo mesto sa 36 sekundi zaostatka za klupskim kolegom Naserom Al-Atijahom.

Španac je, ipak, ceo reli završio za 47 sati i 10 minuta, dva minuta i 12 sekundi ispred Al-Atijaha, predstavnika Katara. Treći je sa 35 minuta i 21 sekundom zaostatka bio Mark Miler iz SAD, takođe član Folksvagena.

Pogledajte još