TRAGEDIJA U ITALIJANSKIM ALPIMA: Nastradao srpski alpinista

Nesreća se desila juče popodne na planini Kanin koja je u ovo doba godine još prekrivena snegom i ledom.

Navedeno je da se poginuli alpinista okliznuo, padao 150 metara i preminuo na mestu, dok su drugom planinaru lekari Hitne pomoći uspeli da stabilizuju stanje iako mu je srce stalo četiri puta, nakon čega je helikopterom prebačen u Udine.

Ansa je navela da su njih dvojica treću alpinistkinju prilikom pada povukli desetine metara na dole, ali da njen život nije ugrožen.

Ostale srpske planinare je helikopterom odatle izbavila lokalna Gorska služba spasavanja. Agencija navodi da karabinjeri ispituju šta se dogodilo.

List "Gazetino" iz Udina navodi da se smatra da je grupa srpskih alpinista ušla iz Slovenije na teritoriju italijanske opštine Rezija koja se nalazi na 35 kilometara severno do Udina i da su planinarili na visini od 2.300 metara.

Dnevnik je preneo i da je alpinista poginuo, a da je teško povređen 33-godišnji muškarac, dok je 28-godišnja devojka polomila ruku i imala hipotermiju.

Navedeno je da njihovi prijatelji nisu mogli odmah da pozovu pomoć pošto nisu imali signal na telefonu, a kada su konačno uspeli da se jave Gorskoj službi u Srbiji, odatle su putem međunarodnog centra za policijsku saradnju u austrijskom Torl Maglern aktivirane spasilačke ekipe u italijanskom regionu Friuli Venecija Đulija koje su obazbedile helikopter.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.